2011 година е в края си. Последните дни се изнизват като топчета от скъсан гердан – бързо, вдигат шум, а случващото се леко ни натъжава.

Каква беше жената през 2011 година според промените в личния и социалния й живот, събитията, предизвикали интерес и любопитство, професията и т.н.

Умна
Начело на Бразилия, след проведени избори за президент, застана жена с български корени - Дилма Русеф. Успехът е исторически и по друга причина - за пръв път в историята на страната този пост се заема от жена. Дилма Русеф е родена през 1947 година в град Белу Оризонте. Баща й - Петър Русев, е от български произход. Още съвсем млада тя ръководи лява партизанска групировка, прави обири, лежи 3 години в затвора. Излязла на свобода, завършва икономика. По-късно се включва в политиката, става министър на енергетиката, началник на кабинета на президента Да Силва.
Родната къща на бащата на Дилма - Петър Русев, в Габрово е съборена още в началото на миналия век. Това не попречи посрещането й през октомври 2011 в Града на сатирата да бъде повече от топло. 
Красива
През 2011 година за най-красивата жена в България бе обявена Ваня Пенева. В интервю за LadyZone тъмнокосата красавица, която следва българска филология в Софийския университет, сподели, че никога не е била ревниво романтична. Ваня Пенева не успя да се класира на призовите места в конкурса „Мис Свят”, който се проведе в Лондон. Но спечели първото място в онлайн гласуването на надпреварата, като получи 51,5% от гласовете на страницата missosology.org. За най-красива жена в света бе обявена Мис Венесуела - Ивиан Саркос Калванаде.

Талантлива
2011 година определено мина под светлината на изгряващите кинозвезди. Млади актриси (и не само) завладяха кино и тв екраните, показвайки не само чаровни усмивки, но и много, много талант. Радина Кърджилова, чиято първа роля е във филма „Последният бей на Балканите”, влезе в домовете на българите чрез сериала „Стъклен дом” в ролята на Сиана. Говорейки за чаровни усмивки и страхотен актьорски талант, няма как да пропуснем и Ева Тепавичарова (Йовка от сериала "Столичани в повече"). В ново амплоа на актриса влезе и фотомоделът и дизайнер - Диляна Попова (справка „Стъклен дом”, „Домашен арест”). Нина Добрев пък направи така, че и в Холивуд да заговорят за България, с участието си в касовия сериал „Дневниците на вампира”.

Дръзка
Дръзка и свободолюбива са двете думи, с които най-точно може да се определи... кравата Ивоне. Тя се превърна в национален герой на Германия през май месец, когато избяга от кланица в Бавария. Три месеца животното броди и се кри из провинцията, известна повече с бирата и вурстчетата си, отколкото със свободно разхождащи се крави. По време на приключението си Ивоне на няколко пъти щеше да предизвика пътни инциденти. Алпийското говедо беше хванато от природозащитници и откарано в специална ферма резерват. Собствениците й гарантираха, че Ивоне няма да бъде превърната в пържоли , а ще живее щастливо до дълбоки старини. Ивоне може и да не е човек, но няма как да не отбележим дързостта, с която оспори българската поговорка "Преклонена главица сабя не я сече".
Влюбена
2011 година определено беше годината на сватбите. Най-пищната и подробно следена от хората по цял свят беше тази на принц Уилям и Кейт. Близо 1900 души ядоха (включително бившите на принца и любимата му), пиха и се веселиха на 29 април в Уестминстърското абатство в Лондон.
Принц Алберт също каза своето Да на любимата си – плувкинята Шарлийн. Тя пък взе, че му отговори със същото.
Не толкова силно отразени от медиите (което не говори добре за техния вкус :) останаха двете сватби в нашата редакция – едната в софийски парк, и другата сред романтиката на Париж.
Бременни и майки
Ако трябва да направим списък с всички, включили се в „събитието” Кой роди и кой забременя през 2011 година, определено ще осъмнете в четене тук. Затова ето какво е положението вкратце – Бионсе показа коремчето си от сцената, с което направи супер изненада на Джей Зи и феновете си, индийската актриса с най-красиви очи Айшвария Рай и чаровната Джесика Алба родиха момиченца, Дженифър Гарнър отново е бременна, Кейт и Уилям очакват наследник (явно тук поговорката е Таз година булка, таз година люлка). Певческо-актьорският семеен дует Дони и Нети и актьорът Любо Нейков също се сдобиха с дъщерички.


Годината нямаше как да мине без загуби. Загубихме известни, талантливи и красиви жени - Елизабет Тейлър, Ейми Уайнхаус и др. Загубихме жени в разцвета на силите си, очакващи най-щастливия момент в живота си – раждането на тяхното дете.

Поуката от приказката…

Жената на 2011 година е артистична, талантлива, променя основните си занимания, с които е свикнала, и намира нови поприща, в които също се справя (меко казано) перфектно. Търси истинската любов, ако ще това да означава, че ще бъде наблюдават под голямата дворцова лупа или че ще пропътува хиляди километри до Париж. Жената на 2011 година е умна, красива, талантлива, дръзка, влюбена и майка.