Дами, писнало ли ви е от безсънни нощи, хъркаща половинка и постоянно издърпана завивка? Е, време е да избутате любимия от спалнята и да го замените с... куче.

Последното проучване по темата, озаглавено с помпозното заглавие „Изследване качеството на съня при възрастните жени по отношение на домашните любимци и общуването с тях“, показва, че косматковците са по-добрата алтернатива за спокоен сън.

Снимка: istockphoto.com


Изследването включва 962 дами, които са собственици на домашен любимец и показва как кучетата влияят на съня им. 55% от жените споделят, че позволяват на кучетата си да спят в тяхното легло, докато само 31 на сто от собственичките на котки са готови да споделят общи завивки с тях. А 57% от дамите споделят и леглото си с друг човек.

Въз основа на дадените отговори, изводите са еднозначни – кучетата са най-добрият партньор за сън. Сравнени с хората, те биха нарушили в най-малка степен сладките ви сънища и освен това се асоциират с комфорт и сигурност през нощта.

Снимка: istockphoto.com



Котките и хората са следващата най-добра компания за сън, като е установено, че ако трябва да избирате между мъркащ любимец и човек, по-добрата алтернатива си остават хората.