.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо на жените им е по-трудно да избират подаръци за мъже, отколкото на мъжете - за жени

Бистра Момова | преди 35 седмици
подарък
Снимка: istockphoto.com

Той ми е купил мечтания подарък за Коледа – скъп комплект козметика. Открих го, докато търсех панделки да опаковам подаръците. Не му казах, а си го сложих на същото тайно място, закътан и чакащ празника, за да бъде разопакован. Ами, сега? Какво ще правя? Номерът с „ще опаковам себе си с красива червена панделка“ няма как да мине. Нямам и много време за гениални хрумвания. Затова пък в главата ми вече е начинът, по който ще го опаковам – това липсващото – пълнежът! Просто отказвам да му купувам домашни чехли, пуловер с еленче, афтършейв, чорапи, вратовръзка, ароматизатор за автомобила...

подарък
Снимка: istockphoto.com

Ситуацията ми дава поле за размисъл - защо на жените им е по-трудно да избират подаръци за мъже, отколкото на мъжете - за жени. Причините са няколко. И всяка е важна:

Жените харесват бижута, козметика, парфюми. А мъжете?
Всеки от тези артикули може да бъде намерен в почти всеки магазин под формата на красиво оформен подарък. Вероятно и на мъжете им е приятно да ухаят добре, но това никак не им е задължително. Не им е задължително и да се грижат за кожата си с подходящата козметика за възрастта им. Само си помислете колко различни марки и видове кремове против бръчки има за дамите. А за колко такива продукта специално за мъже се сещате? А бижута за мъже?

Той си има хоби и какво от това?
Заедно сме 11 години. Представете си, че за такъв период от време и за различни поводи съм му подарявала всичко, свързано с неговото хоби. Този вариант отпада – поне докато той не си намери ново хоби или на пазара не излезе революционна джаджа, която той не притежава.

koleda
Снимка: istockphoto.com

Той може да ми купи невероятна рокля за новогодишното парти, а аз какво – коледен пуловер с еленче?
Жените лесно се впечатляваме от мода. Всяко парче плат може да се превърне в красив тоалет, който да облечем за повод. При мъжете ситуацията е различна – панталони или дънки, риза и готово. И никой няма да забележи дали той е с нова синя риза или е със старата...

Обобщението: жените имат много повече слабости от мъжете, които биха могли да бъдат отгатнати, а и дори да не бъдат, най-новият парфюм на някоя изискана марка винаги би свършил чудесна работа.

В коментарите може да споделите какво ще подарявате на половинката си – за мен ще е ценно и полезно, а току-вижте съм попаднала на идея, която все още не съм използвала.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?