.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Заради обвиненията в педофилия MTV обмислят да преименуват награда, кръстена на Майкъл Джексън

LadyZone.bg | преди 7 седмици
Майкъл Джексън
Снимка: Getty Images

Най-голямата музикална телевизия в света е изправена пред сложна дилема – трябва ли да премахнат или да преименуват награда, кръстена на Майкъл Джексън. MTV започнаха да дават наградата „Video Vanguard prize“ за музикален видеоклип през 1984 г. Кралят на попа Майкъл Джексън я получи през 1988 г. Три години по-късно, като признание за начина, по който големият музикант промени видеоклиповете изобщо, американската музикална телевизия реши да преименува наградата си на „Michael Jackson Video Vanguard Award“.

Неотдавна HBO пуснаха противоречивия си филм „Да напуснеш Невърленд“, в който хвърлят нова светлина върху обвиненията в сексуално посегателство над деца. Наследниците на певеца отхвърлиха всички обвинения, а фенове на Майкъл Джексън дори заведоха дело за клевета във Франция, където законът забранява опетняването на паметта на починали хора.

Фенове на Майкъл Джексън
Фенове на Майкъл Джексън протестират срещу филма „Да напуснеш Невърленд“ Снимка: mjvibe.com

Филмът на HBO обаче предизвика много шум и разпали наново слуховете, че Майкъл Джексън е бил педофил и е тормозел сексуално деца. По тази причина ръководството на MTV обмислят вариант наградата да бъде преименувана отново или изцяло да бъде спряно даването ѝ.

Майкъл Джексън
Снимка: Getty Images

Церемонията по раздаването на наградите на телевизията, когато трябва да бъде връчена и „Michael Jackson Video Vanguard Award“, е на 26 август. Сред досегашните носители на наградата са Дейвид Боуи, Бийтълс, Мадона, U2 и други големи музикални звезди.

 

10-те най-популярни клипа на Майкъл ДжексънКраля на попа ни напусна точно преди 10 години

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?