Тази неделя, ние водещите на токшоуто „Високи токчета” ще споделим пред зрителите на bTV за най-трудните моменти в живота си и ще бъдем обединени от „Силата на човешкия дух”. Кое е онова нещо, което кара хората да се мобилизират и да преминат през трудностите? Как трябва да реагираме, когато съдбата ни поднася изпитания и как да се съхраним и преминем през тях най-безболезнено?

Аз, Юлияна Дончева ще разкажа за най-трудните периоди в живота си, когато в рамките на една година изгубих майка си, претърпях огромна финансова загуба и трябваше да се преборя с редица здравословни и професионални проблеми. Всеки ден се събуждах и се питах: какво още ще ми се случи? Въпреки това моята позиция е, че не трябва да бъдем пасивни към трудностите и да ги изчакваме да отминат, а да се борим и да насочим енергията си към ново и различно занимание защото когато Господ ти затваря една врата, отваря друга.

Аз, Людмила Филипова също ще разкажа за изключително болезнен период в живота си, когато само за няколко години губя родителите си! Аз също не подкрепям това, на което ни учат различните религии: да изчакаме пасивно този период да отмине. Не, ние трябва да се съберем и да преминем през трудността!

След загубата на половинката си в живота аз, Гери Гочева ще разкажа как преминах през болката. Моята позиция е противоположна: Нещата се случват, защото трябва да се случат и в такъв труден момент е по-добре човек да бъде пасивен и да спре за момент, защото всяко едно действие, ражда съответното противодействие. Днес, аз живея тук и сега, за мига, защото просто може и да няма утре!

Позицията й подкрепя Ива Дойчинова, според която „Трябва да се научим да приемаме трудността като урок, като учител, като нещо, което ни дава знак”.

„Тайната на силата на човешкия дух е любовта” – ще сподели Мария Бонева - жената, която само преди 9 години бе изправена пред огромно житейско изпитание. Дали болката може да бъде преборена само от добрината, обичта на близките хора и отговорността за тях? Как тя успява да премине през страданието и какво разказват децата й за силата на майчинския дух! – всичко това зрителите на bTV ще могат да видят тази неделя, от 12:30 часа във „Високи токчета”.

Очакваме ви!