Ново интересно проучване, което бързаме да ви споделим: британски изследователи установиха, че колкото по-малко дрехи носите, на толкова по-дълъг живот ще се радвате.

В изследването са взели участие 5000 жени на възраст над 70 години, съобщава БГНЕС.
Анализът на резултатите изумил антрополозите – колкото по-малко дрехи имате по себе си, толкова по-голям е шансът да живеете до дълбока старост.

Ако и на вас подобно твърдение ви звучи абсурдно и се чудите каква е взаимозависимостта между двете, ето и отговора - учените обясняват това явление с няколко теории:
на първо място химическите вещества в препаратите, с които изпираме дрехите си, са много вредни за организма. Те проникват в кожата чрез потта и влияят отрицателно на здравето, увеличавайки риска от рак.

На второ място колкото по-малко дрехи има жената върху себе си, толкова повече мъже привлича, с което вероятността да се омъжи също нараства. Изследванията са потвърдили, че здравото семейство помага на слабия пол да достигнат до дълголетие, а обвързаните живеят по-дълго от самотните.

Освен всичко това - оскъдното облекло увеличава шансовете на дамите за секс, който пък е изключително полезен за здравето на целия организъм.