Ако някога сте зървали "очички" върху скучен предмет, докато се разхождате навън, вероятно сте се натъкнали на произведение от Ваню Кръстев, който трансформира по един забавен и траги-комичен начин порутената градска среда.

Хобито на българският стрийт артист е айбомбинг, което предствлява нетрайна форма на улично изкуство чрез залепване на малки пластмасови очи върху неодушевени предмети, придавайки им вид на миловидни живи същества. Целта? Да се "хуманизират" улиците и да се преосмислят определни обекти в често занемарената градска среда.

Идеята хрумва на двама датчани, които искат да привлекат общественото внимение върху проблема чрез хумор и креативност, а не под формата на вандализм и провокативни графити. Последовател у нас намират в лицето на Кръстев, който вече е поставил над 100 "очички" из улиците на страната, за да "очовечи" България и да предизвика позитивни емоции у хората.

От разрушени сгради, счупени плочки и повредени предмети до отрязани дървета, той доказва че дори и най-скучните обекти в градската среда могат да станат интересни и забавни с малко въображение. Разгледайте някои от най-впечатляващите му улични произведения в галерията по-горе, както и повече от творчеството му тук.