.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Вълшебна Коледа – мисия възможна

Списание GoBio | преди 4 години
коледа
Разказът на една модерна жена от големия град за Коледа

Пак е Коледа. Въпреки всичките ми планове за ранна подготовка, отново всичко остана за последния момент. Утрото на 24-и ме сварва в шеметна обиколка на моловете за купуване на подаръци за семейството, близки и приятели. Напук на гръмките обещания за празнични намаления от витрините, цените са по-високи от всякога! Навсякъде е пълно с народ и с коли, а уж по телевизията казаха, че половината град вече се е изнесъл към провинцията!

Някак си се справих с подаръците и е време да помисля за празничната трапеза: готови сърми и чушки от топлата витрина на супермаркета. Ааа, пуснали са и содени питки с парички. Чудесно! И без друго няма време за месене. Значи сърми, чушки, питка с паричка, готова лютеница и пак готова туршия, чесън и вино, май станаха 7! Ето, спазихме традицията. И всичко е постно! Хм, ама мъжът ми не обича постно. Дали да не взема и някакъв салам? Ще си хапне след вечеря...


Масата за вечеря е украсена със светещи лампички и китайски коледни играчки. Едното дете превърта поредната игра на таблета, а другото се е затворило в стаята си. От телевизора се лее безумен ремикс на популярна коледна песен в изпълнение на Лейди Гага. Навън гърмят пиратки. Защо бе!? Нали още не е Нова година!

След вечеря половината от недокоснатата храна се озовава в боклука, а чиниите в миялната машина. Мъжът ми пита приключихме ли с традицията и може ли вече да си нареже салам. Утре е Коледа...“

**************

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?