Разпознахте ли младежа от първата снимка? Въпреки дългата коса и щръкналите уши, признайте си, че не можете да останете равнодушни към светлите очи и изразителните черти на лицето на Уентуърт Милър.

 

Снимка: Брус УебърНеговата невероятна визия и присъствие (виж снимката вляво, направена от фотографа Брус Уебър) са предопределени може би още отпреди раждането му, когато родителите му решават, че ще си имат дете, защото във вените на Уентуърт тече кръв от всички краища на света – от всеки от тях Уент (както го наричат приятелите) безспорно е взел най-доброто. Бащата на Милър има афро-американски, ямайски, английски, германски и еврейски корени, а майка му — руски, френски, холандски, сирийски и ливански произход. Това се казва родословие. Цялото му име всъщност звучи доста величествено - Уентуърт Ърл Милър III.

 

Звездата на Уентуърт изгрява, когато го избират за главната роля в американския сериал „Бягство от затвора”, където той е изключително умен, съобразителен, състрадателен, обичлив, а ние добавяме и супер секси. Самият той обаче признава, че няма нищо общо със своя герой - не е толкова издръжлив, смел, изобретателен и упорит.


Преди обаче да стане известен, актьорът не се славел с особен успех сред момичетата в гимназията. В университета колегите му дори го наричали „смрадливкото”. Бързаме да ви успокоим – причината не била в това, че той миришел, а че имал собствени странни виждания за света, а отношението му към околните било ужасно.

 

Сигурно си мислите, че Уент лесно е свикнал със славата и момичетата, но истината е, че той постепенно се опитвал да се приспособи, а относно момичетата все още се учи да контролира дарбата си на съблазнител.