Сузана Капеяро е стилист. Работила е в италианското издание на модното списание Vogue, а сега се грижи за безупречната визия на някои от звездите, които познаваме от MTV екрана. В България е на кратко тридневно посещение в рамките, на което взе участие в най-голямата музикалната конференция в Югоизточна Европа SeeMe.

За своята работа Сузана сподели, че мъжете са по-лесни що се отнася до стайлинг и цялостна визия, а най-трудно й е да облича хора с характер като актьорите, например. Освен това смята, че не е толкова важно звездите да работят с големи и известни марки. По-важно е да успеят да подчертаят своята индивидуалност, а това успешно може да стане благодарение и на по-малки дизайнери.

Какво тя самата препоръчва на звездите? – „Зависи какви са те и каква музика изпълняват. Твоят стил е твоята музика, твоето изкуство”.

Въпреки натоварения график на Сузана и предстоящия й полет, успяхме да откраднем от нея няколко минути специално за LadyZone.bg. Вижте за какво си говорихме със стилистът Сузана Капеяро.


Снимка: LadyZone.bg

 

Какво смяташ за стила на българските жени? Успя ли да видиш нещичко за тридневната визита у нас?
За това кратко време успях да огледам жените в централната част на града, така че това е много малка част, за да правя генерални изводи, но все пак смятам, че имате добър и интересен стил. А и притежавате всички предпоставки за това – повечето известни световни марки са тук. Тъй като се грижа за стила на изпълнители от MTV, хвърлих око и на музикалните ви клипове. Забелязах, че в тях е леко пресилена появата на жени по бельо. И в тази връзка мисля че българските жени могат да направят модна революция, нещо като феминистки стил, който да се намира между двете крайности – жени по бикини и западната мода.

 

Успя ли да се запознаеш с някоя българска звезда?
Да, не мога да си спомня как се казваше, но беше много елегантно облечена и мисля, че е много известна поп изпълнителка… с черна дълга коса и големи устни…

 

С дълга черна коса? Мария Илиева?
Да, за нея говоря. Та, тя беше много елегантна и красива. Всъщност в България има много красиви жени.

 

Кое е най-важното нещо за една стилна визия? Кой е най-важният акцент за теб?
За мен лично най-важният акцент е блузата. Обичам блузи и най-вече копринени. Аз лично харесват семплите и изчистени неща. Всеки би могъл да изглежда добре в едни обикновени панталони, съчетани с някакъв ярък и забележим акцент – чанта, блуза, шал. Не обичам да акцентирам върху много неща, просто всичко трябва да е изчистено и добре съчетано.

 

Снимка: LadyZone.bg


Какви дрехи предпочиташ за себе си?
Нося много изчистени неща – тениски и дънки най-вече. Имам много копринени блузки с панделки и други акценти. Също много харесвам бялото.

 

Есента и зимата са мрачни и студени сезони. Какъв трябва да е стайлингът ни, за да изглеждаме отново добре?
Да, разбирам какво ме питаш. Забелязах, че българските жени обичат да показват фигурата си. На пазара могат да се намерят разнообразни модели рокли – по-къси или по-дълги, с ¾ ръкав или дълъг, които са направени от плътни материи като вълната, и които същевременно подчертават женската фигура и държат топло в студените зимни дни.

 

И накрая не може да не споменем, че Сузана ще изпълнява малка роля във готик хоръра „Тъмни сенки” на режисьора Тим Бъртън и с участието на Джони Деп, която премиера се очаква да е догодина. Успех й желаем и в стайлинга, и в киното!