Том Форд се присъедини към дългия списък от дизайнери, отказващи да обличат първата дама на САЩ, защото не одобряват расистските, ксенофобски и сексистски изказвания на Доналд Тръмп.

Пред медиите Том Форд сподели: „Бях поканен да обличам Мелания още преди няколко години, но отказах. Тя не е моят любим образ. Освен това аз съм демократ и гласувах за Хилари Клинтън. Има и друга причина – моите дрехи са твърде скъпи за първата дама. Президентското семейство трябва да носи дрехи, които са достъпни за голяма част от американците и са създадени в САЩ. Моите колекции се шият в Италия и са много, много скъпи”.

Доналд Тръмп не остана длъжен и коментира в телевизионно интервю: „Мелания никога не е молила Том Форд да бъде неин дизайнер. Тя не харесва моделите му. Аз също не съм негов фен и никога не съм бил”.

Новоизбраният президент цитира управителя на голям хотел в Лас Вегас, който му казал по телефона, че заради думите на Том Форд ще прекрати договора с неговия бутик. По-късно медиите припомниха, че в този хотел няма магазин на известния дизайнер, така че се заформя поредният минискандал, както след почти всяко изказване на г-н Тръмп.