Дженифър Лопес отхвърли обвиненията на свой последовател, че си е слагала ботокс и твърдо заяви, че не иска да прави подобни признания.

Актрисата сподели видео в Инстаграм профила си, в което бе заснела реакцията на кожата си след използване на продукт от новата й серия за красота JLo Beauty. Наскоро тя стартирия линия за грижа за кожата - That Limitless Glow. Един от продуктите в нея е маска за лице. 

"Честно казано не мога да видя бръчки по лицето си", казва във видеото Лопес, гледайки кожата си отблизо. "Оставих я за 20 минути, а иимам чувството, че свали 10 години от лицето ми."

Един от последователите на Джей Ло обаче остави коментар, с който обвини певицата, че си е слагала ботокс и младежкият вид на лицето й с дължи на това, а не на използвания продукт от серията. 

"Веждите и челото не се движат изобщо, когато говориш или се опитват да наравиш мимика... определено имаш  ботокс. Тонове от него. И това е нормално. Просто отбелязвам", написа потребителят в коментар под видеото.

Звездата отговори в коментар, пишейки: "Това е просто лицето ми!!! За 500 милионен път... Никога не съм си слагала ботокс или каквито и да е инжекционни или хирургически операции!!"

И продължи: "Вземете малко JLO BEAUTY и се чувствайте красиви в собствената си кожа! А ето и още една тайна на красотата: опитайте се да бъдете по-позитивни, добри и вдъхновяващи на другите.Това ще ви поддържа млади и красиви също!"

Въпреки ангажираността на Джей Ло да отговори на този коментар, последваха и други в същия дух:

"Разбира се, че си слага ботокс. Челото й не се е движило от години. Като замразено е. Лъже за това. Мисли ни за идиоти. Изгуби доверието ми." 

"Уоу! А слагат ли се ботокс и филъри преди маската. За един приятел питам!"

"Това е фейслифтинг, не ефект от крем. Не лъжи онези, които те обичат. Вместо това им кажи какво наистина ти се случва с възрастта. Честността е най-добрата политика." 

"Грешно и вредно е да имаш бръчки - това е посланието, което изпращаш към толкова много жени. Помисли какъв урок даваш и на дъщеря си с това."



Много от последователите защитиха Лопес, споделяйки коментари, че тя изглежда зашеметяващо, без значение какво е ползвала.

Не за първи път Лопес отрича да си е слагала ботокс.

Във видео, което сподели преди време, тя сподели своята тайна за красива и неостаряваща кожа -  слънцезащитен крем със SPF 30, какъвто винаги слага, откакто е станала на 20 години. 

Лопес също така не пие кафе с кофеин и алкохол.