Херцогиня Кейт харесва домашната кухня и обича да готви заедно с трите си деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Принц Уилям също е споделял своите готварски умения. Те са по-скоро част от миналото му, но когато става дума за семейството, за благотворителност или просто за забава, той също запретва ръкави. Според Софи Хамилтън от hellomagazine.com

ето кои са любимите ястия на кралското семейство

Кейт и Уилям имат слабост към здравословните напитки за закуска, обедите в италиански стил, както и  лакомствата. Печивата са едно от любимите ястия, когато Кейт е в кухнята с децата.

ПИЦА

Правенето на пици е много забавно и децата в двореца в Кеймбридж също му се наслаждават. По време на екскурзия до „Сейнт Лука“ в Лондон, Кейт разкри как децата й обичат да правят своите пици. В разговор с кралица Йоланда от Боливия, Кейт сподели: "Направих това с Джордж и Шарлот - на тесто за пица. На тях им  харесва, защото могат да объркат ръцете си."

Снимка: Getty Images


СТЕКОВЕ НА БАРБЕКЮ

През 2017 г. Уилям сподели малко повече за кулинарнит си умения. "Обичам да готвя, но не съм много добър“.  По време на посещението си в Кралския институт на геодезистите, той разкри, че ястието, което предпочита, са пържолите. „Наистина се притеснявам, когато ги приготвям, защото не харесвам, когато са прекалено изпечени. Обичам ги средно изпечени, така че да са сочни." В други интервюта обаче Уилям е издавал, че много харесва печно пиле, но когато Кейт му го приготви.

ТОРТИ И ДРУГИ СЛАДКИШИ

През декември 2019 г. в предаването A Berry Royal Christmas Кейт разкри страстта си към печенето на торти за рожден ден за децата си. "Обичам да правя торти. Стана традиция да оставам будна до полунощ с оромни количества смес за торти и глазура." Всички в семейството обичат и сладолед.

Снимка: Getty Images


ЗДРАВОСЛОВНИ СМУТИТА

Кейт е голяма фенка на смутитата за закуска. Една от любимите й комбинации е кейл, спирулина, зелен чай, спанак, листа от кориандър и боровинки. Звучи странно, но всички тези суперхрани правят напитката истинска здравословна бомба.

ПРЯСНА ПАСТА

Пастата е друг фаворит на кралското семейство. По време на посещение в началното училище „Лавандула“ Кейт разказа на Матю Клайнер-Ман за любовта на семейството си към италианските продукти. "Тя ни разказваше колко много децата й обичат да готвят и как го правят за нея. Онзи ден направиха прясна паста със сирене. Един разбърква брашното, един слага млякото и маслото...", споделя Ман.

ЧАТНИТО НА БАБА

Когато Кейт прекара първата си Коледа с британското кралско семейство, тя подарява на кралицата бурканче с чатни (вид сос, който се приготвя с използването на различни плодове, зеленчуци и подправки), което приготвя баба й. „Спомням си, че бях там за първи път по Коледа“, разкрива Кейт в документален филм, съвпадащ честванията на 90-ия рожден ден на кралицата. "И се притеснявах какво да дам на кралицата като коледен подарък. Мислех си:" Боже, какво да й подаря?". Помислих какво бих дала на собствените си баби и дядовци и си казах: „Ще й направя нещо“. Всичко можеше да се обърка ужасно много, но реших да направя рецептата за чатни на моята баба." Чатнито било включено в коледната трапеза на следващия ден.

По стара традиция семейството се събира на Коледа и за да приготви пудинг.