.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тайните на перфектното кафе

LadyZone.bg | преди 2 години
кафе
Рисувано кафе? Направете си го вкъщи

Как се приготвя хубаво кафе? Кое е най-важно - да имаш хубаво кафе, кафемашина или просто да си майстор? Съберете и трите съставки на едно място и ще получите най-добрия резултат - чаша силно и ароматно кафе. Добавете и компанията на добри приятели и резултатът става перфектен. 

Поканиха ни в Saeco Social Club - първият по рода си клуб. Идеята му е да свързва професионалисти в сферата на кафе теорията и практиката с любители на освежаващата напитка. Автоматичните кафемашини на Philips Saeco Incanto събраха любителите на качествени еспресо напитки в кафетерия Barista Coffee and More за първата среща на клуба. Това беше и събитието, на което, освен че хапнахме вкусни мъфини и послушахме разказите на Гери Турийска, Мила Михова и Димитър Кабуров, научихме как се рисува в кафето. Професионален бариста разкри тайните на перфектното еспресо и демонстрира как се прави изкуство върху кафе напитки.

 

Кафе, магия и  любов се правят!

Ако искате да си направите рисувано кафе вкъщи, трябва да затоплите млякото и да го сипете в широка чаша.

Ударете внимателно чашката в масата, за да се спукат мехурчетата и повърхността да стане гладка. Изчакайте няколко секунди, докато въздухът излезе от всички тях.

Върху млякото сипете няколко капки кафе на различни места. Така ще се получат неголеми точици. 

Със специален уред за рисуване (или с остра клечка) просто минете по повърхността на напитката. Така ще разтеглите кръговете и те ще се превърнат в сърца.

кафе

Усмихнато лице може да направите по същия начин, просто със струята кафе рисувате малки чертички за очи и скоба за усмивка. 

По-сложните рисунки изискват повече майсторство на ръката и някои специални уреди.

кафе

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?