Позволете им да ядат торта! Тайра Банкс казва, че моделите, включително самата тя, имат по-важни неща от това да се обсебват от теглото си, въпреки напрежението на което са подложени, за да влизат в определен размер дреха.

В интервюто, което Тайра даде за US Weekly на 7 август, бившият ангел на Victoria’s secret отхвърля идеята за „диета” и споделя, че всъщност предпочита тялото си леко закръглено.

„Не вярвам в диетите. При мен се случи така, че свалих излишните килограми преди няколко години и просто промених начина, по който ям. Промених начина, по който мисля. Всъщност бях станала прекалено слаба, заради тесногръдието си. Когато ми казаха, че трябва да го направя, бях много стриктна и изведнъж осъзнах, че не изглеждам добре и е трябвало да мамя повече. Разбрах го, когато видях снимките си и си помислих: „О не, това не ми харесва, имам нужда от дупе!”

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Бях на върха на успеха си, когато бях най-пълна. И си казах „Защо да отслабвам заради мнението на пресата, щом мога да кажа на всички да целунат дебелия ми задник и да си взема наградите Еми, докато правя най-гледаното шоу (Тайра е продуцент на телевизионното предаване America’s Next Top Model) и да вляза два пъти подред в класацията на списание Time за най-влиятелните хора: всичко това - с голямото ми дупе!”

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

39-годишната знаменитост не насърчава моделите в шоуто си да спазват диети: „Не върша тази работа, дори и сигурно да е необходимо. Зареждаме къщата им с всичко, а после те се оплакват, че ядат боклуци. Но не искам те да полудяват на тази тема. Не ми пука – нека качат някое кило. Аз пак знам как да подбера най-добрата им снимка.” 

Тайра познава и силата на Photoshop: „Не мисля, че целулитът е хубаво нещо. Със сигурност не искам да го има на снимките. Поправям го, но им казвам, че го правя!”

Тайра, 29 юли 2013г., Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„В момента аз имам много целулит. Харесвам формите си, но не мога непрекъснато да нося чорапогащници. Не мога да сложа къса пола без дълги чорапи и това не ми харесва. Веднъж направих епизод на тази тема в токшоуто си (The Tyra Banks Show) и поканих седем жени в съблекалнята на един магазин в Лос Анджелис, за да поговорим за това. Никой не виждаше дефектите на другия. После ги накарах да се съблечем пред огледалото без да се поглеждаме една друга. Нямаше как! Надникнах! Моят беше най-зле от всички! Наистина! Но пък не мисля, че мога да направя кой знае какво по въпроса.”

Тайра на подиума през 2003 г., Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos