Централният плаж на Златни пясъци намери място в челната десетка на световните парти дестинациите според "плажните инспектори" на "Beach Inspector".

"Плажът на Златни пясъци е един от малкото плажове, за които твърдението "тук се предлага всичко" може би е истина. Но Златни пясъци стана легендарен със своята парти сцена, която предлага бийтове, басове и бира почти денонощно", не пестят суперлативи от "Beach Inspector".

Челните места в "Парти" категорията заемат Барасти Бийч в Дубай, следван от Плая де Палма в испанския Майорка и Плая д'ен Боса на остров Ибиса.

"Уникалният вид и красота на тези плажове ще ви спрат дъха. Да почивате на тези плажове е паметно събитие, която ще пазите до края на живота ти", пишат от "Beach Inspector" за победителите в "Парти" категорията.

Още един плаж от Черноморската ривиера на България намери място в категорията за "Класическа почивка" - "Венид Бийч" в Свети Влас.

"Малък, но страхотен! Едва 250-метровият му ивица е развита брилянтно за туристите и осигурява комфортна почивка на плажа", пишат от "Beach Inspector".

Отличените места в различните категории на наградите са били избрани сред 1595 плажа в 52 туристически региона от експертите на "Beach Inspector".