.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Стивън Хокинг: Земята ще се превърне в огнено кълбо

Евгений Милов | преди 1 година
Стивън Хокинг
Снимка: Getty Images
Глобалното затопляне ще превърне планетата в пламтящ ад

Проф. Стивън Хокинг изрази тревогата си, че човечеството ще унищожи Земята, като я превърне в огнено кълбо.

Астрофизикът коментира, че непрекъснато нарастващото население на планетата и задълбочаващия се проблем с климатичните промени ще доведат до същински апокалипсис през следващите 600 години.

Главният проблем е свързан с емисиите на парниковите газове, предизвикващи глобалното затопляне, което впоследствие ще изпепели всичко на Земята.

Професорът вижда спасение за човешкия вид в търсене на друга подходяща планета за живот - като около близката звезда Алфа Кентавър - най-ярката и най-близката до Слънцето кратна звезда в южното съзвездие Кентавър.

Разположена на 4,37 светлинни години от нашата планета, за Хокинг това е реална възможност за бягство от Земята, където условията за живот ще изчезнат и ще стане необитаема. 

Опасенията си Хокинг космологът изрази по време на "Tencent Web Summit" през уикенда в китайската столица Пекин. Наскоро професорът предупреди също, че развитието на изкуственият интелект може да се превърне в най-ужасното нещо за човечеството.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?