.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Селфитата са 5 пъти по-смъртоносни от нападенията на акули

Евгений Милов | преди 11 седмици
Селфи
Снимка: iStock
Благодат или проклятие са селфитата?

Невероятните рискове, на които хората се излагат, за да заснемат перфектното селфи, доведоха до там, че автопортретите със смартфон вече са станали пет пъти по-смъртоносни от нападенията на акулите, установяват резултатите от ново изследване.

Най-малко 259 души са загинали в периода между октомври 2011 г. и ноември 2017 г., докато са снимали селфита по целия свят, като същевременно само 50 души са били убити в следствие на нападения от акули през същия период от време.

Въпреки че жените си щракат повече селфита от мъжете, младите мъже са изложени на най-висок риск и съставляват около 3/4 от всички смъртни случаи, породени от рискови действия в преследване на перфектната снимка, които могат да завършат с удавяне, падане от високо и катастрофи.

Селфи
Снимка: iStock

Изследването установява, че Индия държи рекорда с повече от половината от смъртните случаи по света - 159 известни инцидента. В момента в Индия има няколко зони "без селфи" - като само шест  от тях са в Мумбай, забраняващи правенето на селфита на опасни за живота места.

Русия се класира на второ място в списъка със 16 смъртни случая, а САЩ заема третото място с 14. В Русия редица хора са загинали, падайки от мостове и високи сгради, докато в САЩ по-често се случва трагичните инциденти да станат инцидентно, предизвикани от огнестрелни оръжия.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Journal of Family Medicine and Primary Care".

Колко хора умират, докато си правят мечтаното селфиНад 85% от жертвите са на възраст между 10 и 30 години
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?