От скалистите морски брегове на Великобритания, през хърватските острови, до слънчевите плажове на Гърция - Европа предлага забележително красива крайбрежна ивица. Но кое е най-добро място, където да разпънете плажната кърпа под чадъра?

Снимка: iStock

Според наградите "World Travel Awards" - нещо като Оскарите в туристическата индустрия - това не е Ница, Ибиса или Санторини.

Снимка: iStock

Пелопонеският полуостров печели тази година първа награда в категорията за "топ плажна дестинация", побеждавайки финалисти като Кан, Майорка и трикратния шампион Алгарве в Португалия. Победата определено е значима, предвид че туристи и професионалисти от травъл индустрия от цял свят гласуват за наградата.

Снимка: iStock

Пелопонеският полуостров оформя най-южния край на Балканския полуостров, като е свързан с основната част на Гърция чрез Коринтския провлак. Провлакът е пресечен през 1893 г. за построяването на Коринтски канал и така практически Пелопонес се превръща в остров. 

Снимка: iStock

Всъщност името на Пелопонес е наложено през 19 век и означава "Остров на Пелопс", като произлиза от гръцката митология - легендата за героя Пелопс, който завладява региона.

Снимка: iStock

На Пелопонеския полуостров са се провеждат древните Олимпийски игри в чест на древногръцкия бог Зевс Олимпийски в светилището Олимпия.

Снимка: iStock