.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Най-възрастната жена в света на 128 години: Не съм имала нито един щастлив ден в живота

Евгений Милов | преди 13 седмици
YouTube/WORLD NEWS
Снимка: YouTube/WORLD NEWS
"Дългият живот за мен изобщо не е дар от Бога, а наказание", заявява рускинята Коку Истамбулова

Повечето хора мечтаят да доживеят до 100 години, но не такъв е случаят на Коку Истамбулова - руското правителство твърди, че е открило най-възрастната жена в света на 128 години, която казва, че не е имала нито един щастлив ден в живота си.

Твърдението е направено от Пенсионния фонд на Руската федерация и се основава на нейния паспорт с дата на раждане: 1 юни 1889 г.

Ако информацията е вярна, това би означавало, че Коку Истанбулова вече е била на 27 години, когато е абдикирал последният цар Николай II. Коку Истамбулова е била на 55 години, когато е приключила Втората световна война и на 102 години, когато Съветският съюз се e разпадал.

Ако твърденията са верни, Коку Истамбулова ще счупи световния рекорд за най-възрастния човек, който някога е живял на планетата с около шест години. Най-дълголетният човек на всички времена е французойката Жан Калман, която почина на 122 години и 164 дни през 1997 г.

Истамбулова и нейното семейство са били депортирани след Втората световна война заедно с целия чеченски народ в Казахстан и Сибир от Сталин, който ги обвинява в нацистко сътрудничество.

Истамбулова е родена в село в Чечения и твърди, че ще навърши 129 години през следващия месец - на 1 юни. На въпроса как е оцеляла толкова дълго, отговаря: "Това е Божия воля - не направих нищо, за да стане така. Виждам, че хората спортуват, хранят се специално, поддържат форма, но аз нямам представа как съм доживяла досега".

И добавя: "Не съм имала нито един щастлив ден в живота си. Винаги съм работила упорито, копаейки в градината. Изморена съм. Дългият живот за мен изобщо не е дар от Бога, а наказание".

Роднините на Истамбулова казват, че преди пет години е загубила единствената си оцеляла дъщеря Тамара, която е живяла до 104-годишна възраст. Коку не говори за семейната си трагедия, но е загубила няколко деца, включително син на 6 години.

Коку Истамбулова се храни и ходи самостоятелно, но с възрастта зрението й се е влошило. Вижте повече в следващото видео:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?