#Работата би се превърнала в радост и удоволствие
В свят без пари човек ще се занимава с това, което му харесва, а не с неща по принуда и необходимост с цел повече приходи и осигуряване на нормален живот. Няма да има правителства, банки и социално неравенство. От живота на обществото ще отпадне една толкова важна за съвременния свят дейност, като търговията. Достъпът до благата на Земята ще бъде достъпен за всеки индивид. А животът и работата на хората ще бъдат фокусирани върху това да си помагат един на друг и да се грижат за планетата. Освен с производство на храна и материални блага, хората в много по-голяма степен ще бъдат привлечени да се занимават с творчески дейности, изкуство и изследване на духовните аспекти на човешката и природната същности.

#Хората ще правят това, което обичат
Всички ще имат възможност да правят това, което винаги са искали да правят. Свят без пари ще даде възможност на тези хора да осъществят своите най-смели и красиви мечти. При липсата на пари, животът на човешкото общество ще бъде по-близък до максимата, че когато една работа се върши с любов, резултатът от нея е близък до съвършенството. Ще има пълна равнопоставеност между производители и консуматори, тъй като всички те ще правят и едното, и другото според нуждите си.

#Ще имате повече време за семейството
Времето, което хората ще отделят за семейството и за най-скъпите си хора, ще бъде несравнимо повече, отколкото е сега. А това предпоставя по-добро възпитание, обучение и усъвършенстване на духовните връзки между тях. Онова обаче, което е най-важното – ще имаме възможност да се радваме и наслаждаваме оптимално на най-безценните мигове в компанията на най-обичните си и незаменими хора. Простите човешки радости ще бъдат фон и ежедневие, а не кратки празнични мигове.

#Стресът значително ще намалее
Страхът от негативните явления в човешкия живот ще е сведен до минимум, тъй като размерът за взаимопомощта вътре в обществото ще бъде неимоверно по-градивен. Въпроси като: "Как ще си плащам сметките", "Ще имам ли достатъчно пари за изхранване", "Какво да си облека", "Скъп ли ще ми излезе наемът", "Как ще плащам на кредиторите"... ще са изчезнали от списъка на ежедневните човешки грижи.
Стресовите състояние ще бъдат доведени до минимум. Въпросът за оцеляването ще бъде заменен с грижа за здравето, духовното усъвършенстване, със стремежа към себепознанието и изучаване на заобикалящия ни Космос.

#Образованието ще стане общодостъпно
Образованието и обмяната на знания и открития ще е общодостъпно и характерна черта в отношенията на обществото. Няма да има бедност и деца, които, както сега, в много точки на света не могат да си позволят да ходят на училище. Обучението на младите по цял свят ще стане общодостъпно, ще се превърне в закономерен приоритет за цялото общество и в свещено право за всеки човек.