.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Чернобил през инфрачервена камера изглежда още по-злокобен

Евгений Милов | преди 12 седмици
Чернобил
Снимка: Instagram/@Kolari Vision
Руският фотограф Владимир Мигутин посещава Чернобилската забранена зона и прави зашеметяващи снимки

Руският фотограф Владимир Мигутин влиза в Чернобилската забранена зона, въоръжен единствено с инфрачервена камера от Kolari Vision. 

Зоната от близо 2600 квадратни километра около атомната електроцентрала в Чернобил е особено място, меко казано. Зона, от която вече 30 години след ядрената авария хората странят, но дивата природа продължава да разцъфтява.

Използвайки специална инфрачервена камера, Мигутин документира тази невероятна сюрреалистична среда, която изглежда още по-злокобно и меланхолично - направо като живота на изоставена планета.

Не искам да преживея още едно радиоактивно лятоЧернобил ми стига, мерси

Инфрачервената фотография на Мигутин ни помага да видим нещата по нов начин, къпейки изоставеното пространство в светлина, която обикновено не можем да видим. Не е ли поразителен, например, портретът на лисица, направен на фона на белите дървета?

Визитата на Мигутин в Чернобилския район е напомняне за устойчивостта на природата, както и предупреждение за последствията от опасните технологии, създадени от човека, които могат да имат изключително сериозно и трайно въздействие върху нашата планета.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?