.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Баща вдига 90 къщи за бедни със зестрата на дъщеря си

Боряна Константинова | преди 1 година
ANI News Official / YouTube
Снимка: ANI News Official / YouTube
Една от най-вдъхновяващите истории, които сме виждали

Запознайте се с една индийска история за щедрост, всъщност - една от най-вдъхновяващите истории, които сме срещали.

Аджай Мунот е богат търговец на едро от Източна Индия, който е подготвил зестра за сватбата на дъщеря си от над 93 000 британски лири, или малко над 200 000 лева.

Той обаче взима решение да използва парите, които жената донася от бащата за семейството при сватба, за нещо друго - като окаже безвъзмездна помощ на бездомните си сънародници. Дъщеря му Шрея Мунот напълно подкрепя неговото решението и приема жеста като най-големия сватбен подарък, който може да получи. 

Търговецът на дрехи и пшеница изгражда с парите за сватбата 90 къщи на около 2 акра земя. Домовете са двустайни - по 12 на 20 квадрата и напълно подготвени за живеене. Но не всеки може да се настани в тях. Бащата поставя три изисквания към бъдещите обитатели на къщите - те трябва да са от беден квартал, да нямат пари и да нямат никакви пристрастявания. 

Тази история за щедрост се случва преди година, а днес новите собственици на жилищата вече се познават добре. Щастливи са, че вече не им се налага да мислят как да се справят с нормалните битови нужди. 

След сватбата си младоженците лично предават ключовете на бездомните хора. Няма ли да е прекрасно, ако и през тази година видим нови красиви истории за доброта, състрадание и великодушие. Или дори да ги създадем?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?