Ясни са победителите в годишния фотоконкурс на National Geographic, в който тази година се състезаваха 10 000 снимки в три основни категории - Места, Дива природа и Хора.

Голямата награда за 2018 г. спечели българинът Ясен Тодоров с кадъра "Unreal".

Заснета от летателния инструктор и концертиращ цигулар Ясен Тодоров, въздушна снимка ни пренася над гробище за автомобили, разположено в пустинята Мохаве, Калифорния. 

Хиляди изтеглени автомобили на "Ауди" и "Фолксваген" са наредени и изоставени, след като е било установено, че някои модели, произведени между 2009 и 2015 г., не отговарят на изискванията за вредните емисии, посочени от Американската агенция за опазване на околната среда.

Вследствие на скандала, дизеловите автомобили са изтеглени от пазара, като сега събират прах насред пустинята - поредната човешка намеса върху красотата на природата.

"Заснемайки подобни сцени, аз се надявам, че всички ще станат по-съзнателни и по-внимателни към нашата красива планета", споделя победителят Ясен Тодоров.

Ясен Тодоров спечели голямата награда от 5000 долара и снимката му беше публикувана в Инстаграм профила на National Geographic.

Вижте победителите в отделните категории на фотоконкурса в сайта на National Geographic.