.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

България е сред 15-те най-спокойни страни за живот в света

Евгений Милов | преди 30 седмици
розобер
Снимка: iStock
Страната се нарежда на 13-о място в класацията, Индонезия е номер едно

България попадна сред 15-те най-спокойни страни за живот в света. Класацията оглави азиатската островна държава Индонезия, а челната тройка допълват Австралия и Исландия.

Изследователите са съставили списък на най-лежерните страни за живот в света, анализирайки редица фактори, включително личните права на гражданите, шума и светлинното замърсяване, темперамента, броя на официалните празници и почивни дни, като и броя на СПА центровете. Проучването е поръчано от травъл сайта lastminute.com.

розобер
Снимка: iStock

"Като един от народите с най-богата култура в Европа, българите се радват на 32 почивни дни всяка година, което означава, че могат да разгледат различните паркове и музеи, за да релаксират. Въпреки че разполага с едва 570 км бреговата линия, България е най-известна с розите си, а посещението в Розовата долина през летните месеци означава, че можете да си наберете букет", цитира проучването британският "Daily Mail".

България се нарежа на 11-о място в класацията по отношение на личните права и на 14-то спрямо околната среда. Културното наследство поставя България на 2-о място, а почивните дни - на 8-а позиция в подреждането. Можете да видите подробностите в таблицата:

lastminute.com
Снимка: lastminute.com

А ето как изглежда Топ 15 на най-спокойните страни за живот в света:

1. Индонезия

2. Австралия

3. Исландия

4. Нова Зеландия

5. Шри Ланка

6. Кипър

7. Филипините

8. Гърция

9. Индия

10. Мавриций

11. Коста Рика

12. Португалия

13. България

14. Хърватия

15. Испания

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?