За да усетите свободата си най-истински - пътувайте. Предлагаме ви 7 дестинации, в които всяка жена около 40-те може да намери по нещо за себе си - баланс, приключение, здраве. 

Синеморец
Спокойни, улегнали и балансирани – ако сте такива, преди да навършите 40, Синеморец е мястото, на което ще се почувствате като у дома си. Малкото селце в Южна България в миналото беше достъпно само с т.нар. пътен лист, тъй като попадаше в гранична зона. Днес всеки може да отиде там за своята доза морски вълни и пясък. Селцето има няколко красиви плажа, в единия река Велека се влива в морето, другият – Липите, е известен като един от най-красивите диви плажове в България.

"Пътеката на приказките"
Искате да докажете на себе си, че все възрастта е относително понятие и във вас все още живее дете – разходете се до Паничище. Маршрутът на Горска пътека на приказките е изграден в кръг. По него ще срещнете фигури на различни приказни герои – Баба Яга, Алиса, Червената шапчица и др., при това в естествени размери. Това е и чудесно място, на което да се разходите с децата си. 

Шабла
Черната кал на Шабленската тузла е лековита. Ако на тази възраст имате проблеми със ставите, няколко кални бани могат да облекчат болките ви. Тя повлиява добре и сърдечно-съдови, гинекологични, кожни и други заболявания. Там са и едни от най-красивите плажове на България. 

Санторини
Белите къщи със сини покриви са най-разпространяваният кадър, рекламиращ красотата на Гърция. Ако искате да пиете студено бяло вино, да гледате залеза, да хапвате пресни миди, под звуците на сиртаки, това е мястото.

Пирамидите в Египет
Седемте чудеса на света е списък от най-известните забележителности, които са дело на велики умове от античната култура. Във времето са правени много класации за новите седем чудеса на света, но класиката си остава тази, която включва Египетските пирамиди. Те са една добра отправна точка – да се запознаете с чудесата на миналото и да получите искра за вдъхновение, за да посетите и останалите шест.

Рим
В Рим има какво да се види. И нещата не са едно и две. Дори да не видите папата, със сигурност ще ви е интересно да разгледате – Колизеума, Галерия Боргезе, Пантеона, Златната къща на Нерон, Ботаническата градина и др. Ако все още търсите любовта на живота си, задължително посетете фонтана Ди Треви (най-известният фонтан в света) и хвърлете паричка в него. Това означава, че ще намерите любовта, а и отново ще се върнете в Рим.

Тайланд
Всяка жена трябва да направи поне веднъж в живота си далечно, екзотично пътешествие. Така не само ще се убеди в собствената си смелост, но и ще отвори сетивата си за много нови неща – аромати, кухня, и др. В Тайланд са и едни от най-красивите подводни гледки, на които може да се насладите – цветни риби, прозрачна вода, прекрасни корали. Казват, че кралицата на Тайланд – Сирикит, е сред най-красивте жени в света. Може да се убедите лично дали това наистина е така.