.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

3-метрова вълна от 168 000 пластмасови сламки илюстрира проблема със замърсяването на планетата

Евгений Милов | преди 29 седмици
Instagram/@vonwong
Снимка: Instagram/@vonwong
"Това е просто една сламка", казват 8 милиарда души…

И друг път сме ви разказвали за усилията на Бенджамин фон Уонг да насочва внимание върху замърсяването на планетата.

Най-новият проект на фотографа не е изключение от търсенията му за социални послания, подобно на стотиците килограми електронни отпадъци, с които създава постапокалиптични пейзажи.

Този фотограф превръща 1900 кг електронни отпадъци в постапокалиптични пейзажиПриблизителното количество, което един американец би могъл да използва през целия си живот

Този път Бенджамин фон Уон в партньорство със Zero Waste Saigon, Старбъкс Виетнам и стотици доброволци събира 168 000 пластмасови сламки за шест месеца.

Идеята му е да създаде усещането за апокалиптична пластмасова вълна, като участниците в арт проекта отделят две седмици, за да измият и сортират по цвят различните сламки.

Така крайният резултат от всички използвани пластмасови сламки е "вълна" с височина от 3,3 метра.

Инсталацията "Сламкапокалипсис" (Strawpocalypse) може да бъде видяна на живо във виетнамския град Хошимин до 24 март, като чрез нея фотографът се надява да покаже нагледно на целия свят колко голям проблем може да създаде нещо толкова малко.

"Това е просто една сламка", казват 8 милиарда души… "Сламкапокалипсис" ще ви накара да се замислите за начина, по който живеем и боклуците, които оставяме след себе си. Както и за света, които завещаваме на децата си.

Вижте снимки и видео от създаването на проекта, които Бенджамин фон Уонг споделя в Инстаграм и YouTube.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?