.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Сократ, Иисус и Буда ни учат как да живеем

Евгений Милов | преди 2 години
Сократ, Иисус и Буда
Снимка: Евгений Милов
Трима наставници в изкуството на добрия живот

Устроени сме така, че неспирно да желаем неща, които не притежаваме – но пътят на материализма, егоизма и хедонизма е път без изход. Добрата новина е, че липсата на щастие и вътрешен мир са постижими, колкото и невъзможни да изглеждат в екзистенциалната безизходица на съвремието.

Ученията на трима от най-великите духовни учители в историята на човечеството – Сократ, Иисус и Буда – идват на помощ в модерните времена, където духовната празнота става все по-осезаема. 

Макар на пръв поглед различни, Сократ, Иисус и Буда са способни да ни помогнат да овладеем изкуството на добрия живот със силата на любовта – независимо дали говорим за сократическия ерос, християнската агапе или будисткото състрадание. Защото човек е безсмъртен, но за да изпълни земния си път с мир и щастие, трябва да се стреми към истина, себепознание и свобода.

Фредерик Льоноар зад "Сократ, Иисус и Буда" е френски философ, социолог и специалист по история на религиите, станал световноизвестен с духовните си книги, сред които бестселъра "Душата на света".

Сократ, Иисус и Буда
Снимка: Colibri
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?