Купища фенове на джаз музиката се стекоха да чуят последният от поредицата от 12 концерта на страхотния китарист Ал Ди Меола.

Този и останалите 11 концерта на виртуоза на китарата бяха част от турнето с проекта World Sinfonia, което приключи именно с концерта в София.

Гледайте видеото, предоставено на LadyZone.bg специално от екипа на PRO.bg, за да чуете какво имаше да каже на екипа на Утрото на PRO.bg, Ал Ди Меола за публиката в София и за тази в Пловдив, която той зарадва миналата седмица.

 

Ал Ди Меола ( Ал Лоурънс Димеола) роден през 1954 година в Ню Джърси, е американски джаз и латино китарист. Имайки музикална кариера, която се разпростира вече на над 3 десетилетия, Ал Ди Меола до ден днешен остава един от най-влиятелните китаристи в джаз категорията. Негови албуми като "Friday Night in San Francisco" , често са цитирани като най-влиятелните албуми със жива музика записвани някога.

Ако не сте имали възможност да посетите концерта на Ди Меола, то не губете повече време, а веднага си набавете поне един диск с неговата музика. Ние гарантираме, че няма да съжалявате.