Един от най-забавните, драматични и завладяващи риалити формати, който се излъчва в над 40 държави по света, ще направи своята премиера в оригиналния си вид на 1 март от 21 часа по bTV.

“Смени жената” дава уникален шанс на няколко български семейства да изпробват коренно различен живот от своя, без да правят радикални промени. Чрез риалити шоуто семейните двойки могат да разнообразят ежедневието си, да започнат всичко отначало, без това да им навреди - дори напротив. Този социален експеримент ще заздрави семейството им, а и не на последно място – те ще спечелят пари, докато се забавляват. 

„Смени жената” по bTV ще разменя за една седмица съпругите от две семейства от крайно различни социални и културни нива и с на пръв поглед несъвместим начин на живот. Освен съпрузите и домовете си, дамите ще разменят и децата си. През първите дни всяка от жените трябва да спазва стриктно правилата в дома и ритъма на живот на дамата, с която се разменя. През втората половина съпругите налагат свои собствени правила, които новите им семейства трябва да спазват.

Размяната на съпруги в шоуто не е с цел създаване на нови двойки, разрушаване на семейството или изневяра, а точно обратното – партньорите оценяват това, което имат и така семейството им става още по-здраво! 

Едната от двойките, които зрителите на bTV ще видят в първия епизод на „Смени жената” утре вечер от 21 часа – Димитър и Ирина Граматикови, са семейство от шест години и имат три деца – по един син от предишните си бракове и общо момиченце. Запознават се на летището във Виена, а два месеца по-късно той лети тайно до Украйна, за да й предложи брак. 

„Щом видяхме рекламата за кастингите на “Смени жената”, се погледнахме и си казахме, че това е точно за нас и ще е поредното ни приключение. Записахме се за 15 минути, а инициаторът бях аз”, споделя Димитър Граматиков.

Ирина е еманципирана градска жена със собствен бизнес. Точно затова продуцентите на шоуто я разменят със съпруга, която е пълна нейна противоположност. „Отидох в едно патриархално семейство, където хората живеят по съвсем друг начин. Бях шокирана. След участието си оцених това, което имам. Това, че мъжът ми ме подкрепя и ме оставя да се развивам, това, че сме единни в задълженията и отговорностите”, признава госпожа Граматикова.

Семейство Къневи, с които се разменят, живеят в малко населено място. Жената не работи, няма социален живот, единствената грижа, която има, е за семейството и децата, но въпреки това е щастлива. “Шоуто е така измислено, че по силата на контраста да оцениш това, което имаш. Това е все едно да отидеш на екскурзия, да видиш нещо екзотично и да се върнеш.”, споделя съпругът на Ирина – Димитър. 

Кастингите за „Смени жената” по bTV продължават, повече информация вижте в сайта на шоуто. 

Снимка: Смени жената