След връзка, продължила цели 11 години, Шакира се раздели с приятеля си Антонио де ла Руа.

Тази новина е малко изненадваща, тъй като всички прогнозираха, че тази дългогодишна и, поне на пръв поглед, много стабилна връзка, в крайна сметка ще завърши с брак.

Антонио е син на бившия аржентински президент Фернандо де ла Руа. Испанският всекидневник „Ел Паис”, цитиран от БГНЕС, който съобщи новината, твърди, че колумбийката и де ла Руа са имали доста проблеми в последно време. Напрежението помежду им достигнало пиков момент през декември 2010-а, когато името на Шакира беше свързано с футболиста от ФК Барселона Жерар Пике.

Тогава тя отрече слуховете за любовна афера между нея и Пике.

Истина или не, на официалния сайт на Шакира (shakira.com) се появи съобщение, гласящо: „Представяме си тази временна раздяла като период за индивидуално израстване, но ще останем двойка в професионален план (Де ла Руа, освен любим, е и неин агент). В продължение на 11 години ние се обичахме дълбоко, грижехме се един за друг и бяхме заедно. Това са най-хубавите години от нашия живот, по време на които - благодарение на любовта и уважението, които изпитвахме един към друг, успяхме да бъдем двойка и изключително близки приятели.”

Освен това певицата добавя: "От месец август по взаимно съгласие живеем разделено. Антонио де ла Руа ще продължи да се грижи за моята артистична кариера. Оставаме съдружници, ще разработваме проекти заедно и ще работим ръка за ръка.”

Според „Ел Пиас” обаче, двойката в най-скоро време официално ще обяви финалната раздяла между двамата, която ще сложи край на всякакъв вид взаимоотношения помежду им.