.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Саудитска Арабия - където жените се бунтуват като шофират

Стефан Стефанов | преди 5 години
saudi arabia
снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Арабската държава дава твърде малко права на нежния пол, но промяната се задава по пътя

Революционен акт ли е жена да кара кола? Навсякъде в западното общество, където неадекватните изпълнения на пътя веднага са приписвани на нежния пол, този въпрос би изглеждал смешен. В държава, в която едва през 2013 г. домашното насилие беше забранено със закон това не е точно така. Както и в държава, в която едва от 2005 г. са забранени насилствените бракове.

Какво да направите срещу умората зад волана

В управляваната от мюсюлманския религиозен закон шериат Саудитска Арабия жените или нямат никакви, или имат твърде малко права, които не им вършат никаква работа. В други ислямски държави като Кувейт, ОАЕ и Малайзия около 40% от жените имат работа. В Саудитска Арабия процентът е 17%, повечето от които работят работят в сектора на медицината и образованието.

Жените нямат право да работят във висшата администрация или в законодателните институции. И това е само една много малка част от нещата, които жените нямат право в арабската страна. Те нямат право и да шофират сами. Арабките са задължение през цялото време да са придружавани от мъж, независимо къде отиват.

Автомобилният сексуализъм

Ключови думи:@
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?