Тъй като самите ние често се объркваме в представите си за това какво според обществото би било приемливо и какво не, решихме да попитаме вас, нашите читатели – смятате ли, че има нещо нередно в кърменето на обществени места?

Въпросът предизвика дълга дискусия, тъй като мненията и без това често са коренно противоположни, а това е особено вярно, когато става дума за смесване на личния избор и „безсрамното” му отстояване пред другите.

Резултатите не са особено изненадващи – цели 34,03% от вас нямат нищо против… но все пак се чувстват неудобно, когато видят майка да кърми детето си на пейка в парка, в кафенето или в градския транспорт. Това е напълно разбираемо – макар безспорно най-добрата храна за бебето да е кърмата, все пак някои отколешни разбирания за възпитанието са толкова дълбоко вкоренени в нас, че ни карат да реагираме дори и тогава, когато не ни се иска. Това е доказателство, че колкото и да сме напредничави в ума си, това не означава задължително, че можем да контролираме първичните си реакции.

Подобни драми нямат 19,26% от гласувалите, които са твърдо против. Те смятат, че този прекрасен акт на близост между майката и детето е нещо, което не бива да се демонстрира (по този начин) на публични места.

Към тях можем да прибавим и 15,69%, за които кърменето пред „чужди хора” е проява на невъзпитание.

15,48% се обявяват твърдо против предразсъдъците и смятат, че личният избор е в основните права на гражданите, живеещи в свободна държава, за каквато се смята и нашата.

Най-либерални са 14,53% от гласувалите, които смятат, че няма нищо по-човешко от това майката да накърми детето си там, където сметне за добре, а ако другите хора се притесняват – проблемът е в тях, а не в родителките.

Коментарите под анкетата предлагат доста разнообразни отговори, които можете да разгледате ТУК.

Сега, тъй като денят на Свети Валентин наближава, решихме да ви попитаме – пърхате ли вече в любовно опиянение, ще се поддадете ли на инвазията на червените сърца, мислите ли за подаръци или пък смятате, че Денят на влюбените е просто поредна маркетинг стратегия, измислена, за да тормози основно мъжката половина на човечеството... изобщо:  Подготвяте ли се вече за празника?

Не забравяйте да споделите с нас и своята любовна история, а пък ние ще подарим на най-харесваната СПА уикенд за двама.

С любов:

Екип на LadyZone.bg