Косата е едно от нещата, за които жените полагаме най-много грижи. Но понякога имаме чувството, че след всички похарчени пари и направени процедури, тя сякаш нарочно просто ни се инати.

Косопадът е проблем, който засяга както жени, така мъже. Естествено е да губим определено количество от косата си за деня – нормите са между 25 и 60 косъма на ден, като през пролетта обикновено са по 45, а есента – 60. Климатичните фактори имат известно влияние върху нас – топлината, влагата и слънцето дават отражение. Но когато забележите, че тези количества се надвишават, е важно да предприемете мерки възможно най-бързо, защото косопадът може да се превърне в хроничен и да причини не само физически, но и психологически щети – ниско самочувствие, избягване на социални дейности, което неминуемо се отразява на качеството ни на живот.

#За щастие има решение. Шампоанът против косопад от серията Cystaphane на Biorga, който е подходящ и за двата пола, е нашето ефективно предложение за вас. Той помага както срещу временния косопад, предизвикан от смяната на сезоните, моментния стрес или климатични фактори, така и срещу вече превърналия се в хроничен. Продуктът не съдържа парфюм, който може допълнително да раздразни скалпа. Обогатен е микронизиран цинков пириотин, витамин B6 и цистин, които заздравяват косъма и го защитават от външните агресивни фактори. Хиалуроновата киселина в състава му ограничава възпалението на скалпа и почиства нежно без да го изсушава.

Снимка: Press office

#Можете да използвате шампоанът от серията Cystaphane 3 пъти седмично. Опаковката му е от 200 мл., но е достатъчна за 3-месечна употреба, в резултат на което косата ви ще стане здрава, гъвкава и обемна. Biorga обещава да направи косата по-мека, лесна за оформяне и устойчива. Има силно почистващо действие и е лесен за изплакване, а направените под дерматологичен контрол тестове показват 100-процентова толерантност – той не съдържа парабени, феноксиетанол, парфюми, консерванти.

Косопадът засяга все повече хора днес. Изследвания показват, че той е проблем на половината от мъжете и жените. Важно е този проблем да не се неглижира, а да се действа експертно и бързо, за да се предпазите от щетите, които може да нанесе.