По време на този процес са били създадени 600 прототипа, регистрирани над 100 патента и е използван трудът на 103 специалисти, за да се оправдае по някакъв начин цената от 400 долара.

Сешоарът с марка Dyson Supersonic е снабден с мощен, бързосъхнещ въздушен поток, което дава възможност и за по-контролирана и прецизна прическа.
Устройството е изградено от три елемента: стилизиращ концентратор - за целенасочено прилагане на топлината; дюза за изглаждане - за доставяне на широк въздушен поток с цел изглаждане на косата; и дифузер - за да се намали чупливостта и да се постигнат къдрици с обем.

Снимка: Press office

Сешоарът е с малък дигитален електромотор V9, който е поставен в дръжката на устройството, за да се създаде леко и балансирано усещане в ръцете. Върху неговото усъвършенстване са работили екип специалисти по аероакустика, които са увеличили перките на устройството от 11 на 13. Основателят на компанията Джеймс Дайсън споделя, че скоростта на дигиталния мотор достига 110 000 оборота в минута, което означава, че Supersonic наистина е ултразвуков.

Освен че е изключително тих по време на работа, сешоарът изсушава много по-добре и качествено от всяко друго устройство от подобен тип, уверяват създателите. Това е така, тъй като перките му се въртят с главоломна бързина - 110 хиляди оборота в минута. По този начин честотата на издавания звук е твърде висока и не може да се улови от човешкото ухо.

Според наличната информация моделите са тествани над 1600 километра човешка коса. За да създадат идеалния уред, експертите са проследили реакциите на косъма на топлината и на въздушното течение. В резултат било установено, че косъмът се поврежда при температури над 150 градуса по Целзий. Сешоарът на компанията обаче развива максимална температура от 90 градуса, а работната му е 69 градуса – гаранция за оптимален и здравословен ефект при изсушаването му.

Снимка: Press office

Очаква се новият сешоар да се появи на британския пазар през юни, а на американския – през септември. Ние пък силно се надяваме това чудо на инженерната технология в най-скоро време да дойде и у нас.