Основавайки се на години тестове и научни изследвания сред дамската аудитория, adidas създаде елегантна, прилягаща по крака обувка за бягане, проектирана да отговори на ежедневната нужда на жените от безкрайна енергия.

Докато повечето спортни обувки за бягане са вдъхновени от мъжките модели, PureBOOST X се различава с това, че е създадена специално за жената атлет. Резултатът е дамска маратонка, съчетаваща иновативни технологии и стил.

Компактният, адаптиращ се силует на PureBOOST X обгръща крака със стил, а хилядите енергийни капсули BOOST осигуряват възвръщаемост на енергията, която се влага при всяка крачка. Това прави бягането най-добрата част от поддържането на добра форма.

"Най-честият коментар, който получавахме по време на годините ни работа с жени атлети, беше желанието им да притежават обувка за бягане, която да им носи колкото стил, толкова и енергия докато тичат", казва Дженифър Томас, Директор Глобални Марки.
"PureBOOST X е продукт, съчетал иновация и стил, които работят в перфектна хармония и отговарят на разностранните нужди на съвременните жени атлети", допълва той.

PureBOOST X има нов по-гъвкав свод в областта на ходилото, който осигурява изцяло нов външен вид и усещане. Адаптивната еластична мрежа на свода обвива средната част на стъпалото, като така прави крака да изглежда по-малък и едновременно с това осигурява сензационна опора, която може да почувствате при всяко бягане.

Горната част от еластична мрежа, гъвкавият свод и фиксиращата система на връзките осигуряват индивидуално напасване по крака, обгръщайки го от пръстите до петата. Подметката Stretch Web е проектирана да позволи огъване във всяка точка и така дава възможност на крака да следва своето естествено движение.

Колекцията PureBOOST X обогатява своята дизайнерска концепция с два модела adidas by Stella McCartney, предлагащи иновативни и модерни трактовки - дело на световноизвестния дизайнер.

Моделите adidas by Stella McCartney PureBOOST X комбинират елементи от сезонните модни тенденции и технологии. Те са ярък пример за майсторското боравене на Stella с горната част на маратонката, включваща технологията primeknit и детайлите на връзките, осигуряващи допълнителна стабилност без компромис по отношение на стила.

"Проектирах маратонките adidas by Stella McCartney PureBOOST X съвместно с жените атлети, за да уловя тяхната индивидуална енергия, представяйки им продукт, който повишава увереността им всеки път да надминават личните си рекорди", споделя Стела МакКартни. "PureBOOST X дава възможност на жените атлети да тренират с безмилостна решителност, без да правят компромис със стила си."

Като започнем от връзките, преминем през охлаждащата долна част на обувката и стигнем до подчертаването на личния стил, PureBOOST X изглеждат поразително от мига, в който ги обуете.

adidas PureBOOST X са вече на пазара и може да ги намерите на adidas.com и в магазините на марката.