.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

12-годишно момиче създаде Меди Теди, който помага на децата да понесат по-лесно болничния престой

Евгений Милов | преди 20 седмици
Instagram/@medi_teddy
Снимка: Instagram/@medi_teddy
В плюшеното мече могат да бъдат поставяни интравенозните банки

Престоят в болницата не е сред най-приятните преживявания в живота, особено за децата. За малчуганите престоят в болничната стая е едно от възможно най-ужасяващите неща. Сега едно момиче е измислило начин поне преливането на разтвори с интравенозните банки да стане в пъти по-малко плашещо.

Преди пет години, когато е на 7, Ела Казано е диагностицирана с рядко хронично заболяване - идиопатична тромбоцитопения пурпура. Това налага тя да получава преливания на всеки два месеца. По време на първото си посещение Казано е уплашена от всичко, което вижда - абокати, спинцовки и останалото медицинско оборудване, свързано с интравенозното преливане. Но бързо осъзнава, че не е сама в тази ситуация.

"Когато видях все повече и повече деца да изпитват същите чувства, аз станах по-заинтересована от създаването на по-приятен начин децата пациенти да преминават през това, така че създадох плюшената торбичка Меди Теди", споделя 12-годишната Ела.

Видимо изглежда като малко плюшено мече, но е предназначена за поставяне на интравенозна банка, така че да намали страшното усещане и да направи по-поносима ситуация, като замени плашещия вид на инфузионния разтвор с… приятелско лице насреща. А най-добрата част е, че гърбът на Меди Теди е изработен от мрежа, което позволява на лекарите или медицинските сестри да проверят съдържанието на банката без проблем по всяко време.

Ела Казано и семейството й решават да направят продукта масово достъпен, така че стартират кампания за набиране на средства в GoFundMe, която върви отлично и вече е събрала дарения от над 22 000 долара.

Тази идея наистина може да помогне на децата по-лесно да понесат престоя в болница. Бихте ли я подкрепили?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?