През юли ще се проведе онлайн търг, на който ще бъдат продадени писмата на легендарния изпълнител Ленард Коен до най-голямата му любов – Мариан Илен.

Любовта между двамата се заражда на гръцкия остров Хидра през 1960 година и кореспонденцията им продължава около 15 години. В писмата може да се проследи както развитието на отношенията им, така и еволюцията на музикалната кариера на Ленард Коен.
В едно от писмата си, изпратено през 1967 година, Ленард споделя с Мариан за първия си голям концерт и за усещането да пееш пред 3000 души.

Снимка: Getty Images

Любовта на Ленард към Мариан го вдъхновява за няколко от песните му, най-известната от които е хитът „So Long, Marianne“.
Последното писмо е от 2016 година, малко преди смъртта ѝ. Ленард Коен пише „Ще се видим напред по пътя.“ И двамата са болни от левкемия и умират през 2016 година с четири месеца разлика.

Търгът е организиран от семейството на Мариан Илен. Писмата ще бъдат продадени отделно, като се очаква цената на всяко едно от тях да е между 300 и 1200 долара. В архива на семейството се пазят 50 писма.