.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Продават любовните писма на Ленард Коен на търг

LadyZone.bg | преди 16 седмици
Ленард Коен
Снимка: Getty Images

През юли ще се проведе онлайн търг, на който ще бъдат продадени писмата на легендарния изпълнител Ленард Коен до най-голямата му любов – Мариан Илен.

Любовта между двамата се заражда на гръцкия остров Хидра през 1960 година и кореспонденцията им продължава около 15 години. В писмата може да се проследи както развитието на отношенията им, така и еволюцията на музикалната кариера на Ленард Коен.
В едно от писмата си, изпратено през 1967 година, Ленард споделя с Мариан за първия си голям концерт и за усещането да пееш пред 3000 души.

Ленард Коен
Снимка: Getty Images

Любовта на Ленард към Мариан го вдъхновява за няколко от песните му, най-известната от които е хитът „So Long, Marianne“.
Последното писмо е от 2016 година, малко преди смъртта ѝ. Ленард Коен пише „Ще се видим напред по пътя.“ И двамата са болни от левкемия и умират през 2016 година с четири месеца разлика.

Търгът е организиран от семейството на Мариан Илен. Писмата ще бъдат продадени отделно, като се очаква цената на всяко едно от тях да е между 300 и 1200 долара. В архива на семейството се пазят 50 писма.

Ключови думи:Музика, Ленард Коен
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?