Привидно разпадащите се отношения между принц Хари и принц Уилям през последната година се свеждат до факта, че всъщност братята "никога не са били добри приятели", твърди кралски експерт пред "Мирър".

Кралският биограф Ингрид Сюард твърди, че принц Хари и принц Уилям никога не са имали силна връзка преди конфликта в британското кралско семейство.

Снимка: Getty Images

Двамата братя „никога не са се разбирали особено добре“, заявява Сюард.

През последната година слуховете за охлаждането на отношенията им бяха широко лансирани от медиите след интервюто, което принц Хари и съпругата му Меган Маркъл дадоха пред Опра Уинфри.

Снимка: Getty Images

Тогава Меган Маркъл сподели, че е била пред самоубийство заради лошото отношение към нея в Бъкингам. Още преди раждането на сина й Арчи във фамилията е имало притеснения колко тъмна ще е неговата кожа, визирайки разисъм в британското кралско семейство. Принц Хари тогава заяви, че брат му е „в капан“ в кралската система.

Въпреки че принц Хари се върна във Великобритания от Калифорния по-рано този месец за тържествата по случай платинения юбилей на кралица Елизабет Втора, двамата братя не бяха заснети заедно и се смята, че не са се срещали насаме.

„Въпреки че изглеждаше така, двете момчета никога не се разбираха особено добре“, коментира Сюард.

„Те се явяваха заедно по време на телевизионни интервюта за съвместните си каузи, но никога не са били много добри приятели", допълва тя.

Кралският биограф също така твърди, че Кейт Мидълтън е направила всичко възможно да сближи братята - но опитите й са били неуспешни.

Снимка: Getty Images

„Кейт направи много, за да стопли отношенията им и въпреки че Уилям винаги се е грижил за Хари, той почувства, че в момента не може да направи нищо повече. Вместо това той се концентрира върху неща, които знае, че може да постигне, вместо да губи време за неща, които не може да промени“, казва Сюард.

Принц Хари за първи път намекна за напрежение между него и принц Уилям по време на документалния филм "Harry & Meghan: An African Journey" на ITV от октомври 2019 г., когато спомена, че има „добри дни“ и „лоши дни“ с по-големия си брат.