Тазгодишното издание на „Дни на предизвикателствата” започва на 30 ноември (вторник) и приключва на 2 декември (четвъртък).

Ако се интересувате от покоряване на върхове (буквално), катерене, сърфинг, езда, спелеология, експедиции в далечни райони, значи имаме интригуващо предложение точно за вас.

Тази година „Дни на предизвикателствата” ще се случи в Аула Максима на "Университета за архитекутра, строителство и геодезия" (УАСГ).

Ако се чудите за какво става въпрос, ние ще ви кажем: там ще можете да се срещнете с катерача от Испания Мануел Кордоба. Опитът му в катеренето е от цели 11 години практика, докато той самият е само на 24.

Проектът на фотографа Владимир Донков "Два месеца красива самота в планините на Гренландия” също ще бъде представен на широката публика. Освен това ще видите интересни филми, а сред кино-акцентите е прожекцията на лентата “Asgard Project”, който е посветен на експедиция до връх Асгард, който се намира на остров Бафин. Повече за експедициите до Мон Блан, за сърфинга, за река Занскар и още, и още...

Идеята на този фестивал е да събере на едно място всички любители на екстремните спортове, като ги срещне с български и чуждестранни алпинисти, изследователи, фотографи, спелеолози. Представят се книги на пътешественици и за такива, прожектират се филми за експедиции – изобщо много любопитни неща по темата.