Най-ужасното нещо, което може да се случи в живота ни, е животът на човек, когото обичаме, да е застрашен по какъвто и да било начин. Сигурно сте се замисляли какво бихте направили, как бихте се почувствали, как бихте преживели, ако с приятел/роднина се случи нещо лошо, но истината е, че не можем да проумеем сгромолясващата сила на "лошото", когато то не се е случило. Чукаме на дърво!

Коварните болести са една от тези опасности, за които никога не искаме да се замисляме и се молим никога да не се наложи да мислим. Те обаче са около нас и тежки, и са тъжни. Всяко доказателство за силата на човешкия дух и вдъхновяващите „лечебни” свойства на любовта и приятелската обич винаги са добре дошли в контекста на тези истории. Ето един такъв разказ, който ни трогна и вдъхнови, заснет точно с тази цел – да дава сили на жените, борещи се с рака на гърдата.

"През февруари 2014г., една от приятелките на Герди МакКена ни изпрати имейл за организирането на фотосесия с всички нейни приятелки, защото преди няколко месеца е била диагностицирана с рак на гърдата... и ето какво се случи" – с това обяснение започва видеото, споделено от фотографа Албърт Бреденхан.

Anything for love ... from Albert Bredenhann on Vimeo.

Това, което се случва е трогателно както за болната Герди, така и за най-близките и дружки.

Приятелките на МакКена се събират преди насрочената с нея среща и обръсват главите си в знак на подкрепа и солидарност с нейната борба за живот, която включва изтощителната химиотерапия и нейните последици – косата й опада.

"Научих нещо тази сутрин и то е, че косата е една незначителна част от човека и най-големият дар е здравето", споделя една от приятелките на Герди Маккена.

Пожелаваме ви този дар!