Кои са онези неща, с които да освежим гардероба си, за да имаме всички най-актуални за сезона модни елементи?

Ярките цветове са много сладки и привличат вниманието. Ярки цветове

След като вече ви показахме кои са цветовете на пролетта, нека сега затвърдим – не се притеснявайте от ярките тонове. Жълтото, зеленото, червеното и синьото са супер. Смесвайте ги и ги съчетавайте (е, без да се оливате, разбира се) без колебание. Ефектът е забележителен.

Платформи

Сандали, които едновременно добавят сантиметри и са удобни? Няма жена, която да иска повече (е, освен ако не е твърде висока и търси обратния ефект). Платформите вървят чудесно с макси рокли, поли с висока талия и разкроени дънки. Без кърпа на главата, моля.

Неконвенционален модел тренчкот

Традиционната кройка на любимия ви тренчкот никога няма да излезе от мода, но вижте какво предлагат дизайнерите в стремежа си да разчупват старите разбирание и еталони за стил и красота: тренчкотът вече е къс (като на кукла) или пък силно разкроен и дори може да се носи вместо рокля.

Чанта тип "плик за писма"

Макар и в чанта с подобен размер да не се събират кой знае колко неща, всяка дама би пожелала това кокетното допълнение към тоалета си, пък макар и да има място само за едно червило, телефон и може би някакви пари. Без портмоне. Но да бъдем позитивно настроени - може би купуването на подобна чантичка е навременен намек да поразчистим портфейлите си. Като се замислим, това не звучи като чак толкова лоша идея.

Широки панталони

Седемдесетарският шик, който залива модните подиуми, изисква и чифт широки панталони. Разкроени и неочертващи несъвършенствата на краката, дали дънкови или от плат, те са нещо, от което гардербът ви няма да се оплаче. Нито пък вие.

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosРайета

Те не са подходящи за всеки, тъй като имат навика да подчертават някои недостатъци на фигурата, но тази пролет можете да експериментирате. Например – макси рокля, портмоне или дори обувки – което и да е, райетата са свеж и приятен детайл, от който не бива да се лишавате.

Поли с висока талия

Те са много женствени и приятни, подчертават талията (която според нас е много секси), а освен това са изключително модерни. Какво повече ви трябва?

Старинни бижута

Наследили сте някои бижута от баба си? Обичате магазини, в които се продават винтидж дрънкулки? Или просто имате необясним афинитет към тях? Значи сте късметлийка – старинната бижутерия е много модерна тази пролет. От 20-те до 70-те – всичко се брои, бършете праха и слагайте смело.

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosКъси блузки

Те са много сладки, особено ако ги съчетаете с панталони на райета, балетни пантофки и правилните аксесоари. А ако се гордеете с крака-мечта, за сметка на повече излишъци в горната част на тялото - уляля! Това е вашият стил.

7/8 панталони

Трябва да признаем  - 7/8-ите са много секси, а и са много удобни. Внимавайте обаче – не всички размери жени изглеждат добре с такива дължини.

Гривни

Пластмасовите гривни са актуални, но сега са още по-готини, ако ги съчетаем със златни и сребрни. Лесно е, но пък е толкова ефектно. Ако не вярвате, опитайте сами.


Цветни сака

Приберете черните сака някъде дълбоко в гардероба. Тази пролет те трябва да са цветни. Ц-в-е-т-н-и! Опитайте пастелени нюанси, розово, бебешко розово или тъмносиньо и ги съчетайте с къси панталонки и мини полички. Ако на сакото има някакъв принт – още по-добре.

Бяло, бяло, бяло

Дантели, панделки и  изобщо - всичко в бяло - много приятно допълнение към тоалета ви (вижте например Ева Мендес тук). Каквото и да изберете, нека да е женствено и да предизвиква към флирт.