Комедия: "Трофейна съпруга"

Френските комедии предлагат безспорно забавление, затова ви препоръчваме да гледате  едно наистина чудесно попадение с участието на Катрин Деньов и Жерар Депардйо под режисурата на Франсоа Озон.

Историята от своя страна е наистина много симпатична – Сюзан Пюжол (Катрин Деньов) е традиционна домакиня, подредила целия си живот около не особено приветливия си съпруг, когото обича безрезервно и търпи, дори при положение, че той съвсем идиотски е на път да съсипе семейния бизнес за производство на чадъри. Един инфаркт обаче променя нещата и домакинята трябва да застане на мястото на съпруга си, докато той се възстанови от сърдечния удар. В крайна сметка може и да се окаже, че тя се справя много по-добре от любимия си кисел Робер (Фабрис Лукини).
Как ще го понесе обаче той? Разберете в събота (20 ноември) от 18:00 часа в Зала 1 на НДК.


Анимация: "Фантастичният Мистър Фокс"

Ако сте почитатели на анимациите, тази може и да ви се стори доста интересна, защото е. Героите са озвучени от цяло съзвездие актьори: Джордж Клуни (мистър Фокс), Мерил Стрийп (мисис Фокс), Джейсън Шварцман (Аш), Бил Мъри (Баджър), Майкър Гамбън (Франклин Бийн), Уилям Дефо (Плъха), Оуен Уилсън (треньора Скип). А сюжетът? Мистър и мисис Фокс живеят идилично със сина си Аш, но изведнъж главата на семейството се поддава на бурните си животински инстинкти и се превръща в хитрия крадец на пилета, който някога е бил. Това излага на опасност него и семейството му. Затова те, заедно с останалите животни трябва да намерят начин да го спрат и едновременно с това да се спасят от злите фермери, които ги преследват.

Филмчето е удачен избор за цялото семейство – ще се хареса не само на децата ви, но и на вас самите. Гледайте в неделя (20 ноември) от 19:00 часа в кино „Одеон”.

 

Романтично: "Ще срещнеш висок тъмнокос непознат"

Последният филм на Уди Алън обещава още от неговия неповторим стил, на който честно казано, не можем да се наситим. След „Мач Пойнт” и „Вики Кристина Барселона” сме му завинаги верни, затова и на вас препоръчваме тази неделна среща с тъмнокосия непознат. Горещо.

Освен това – за архива – в този филм участват звезди, като Антонио Бандерас (Грег), Антъни Хопкинс (Алфи), Джема Джоунс (Хелена), Наоми Уотс (Сали) и други.

Иначе историята е за две женени двойки, които преминават през драматични изкушения, вътрешни дилеми и често се спират на морални кръстопътища. Между фарса и веселбата, филмът успява да ни накара да се усмихнем, но едновременно с това и да се замислим. "Ще срещнеш висок тъмнокос непознат" гледайте премиерно на 21.11 (неделя) от 20:30 часа в Зала 1 на НДК.

Както се казва, винаги можете да пропуснете разходките в студа, но и също толкова често - да разнообразите уикенда си, седнали на удобните седалки в киносалоните, където без чувство за вина да забравите поне за малко всякакви грижи и тревоги, и просто... да гледате.