.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Преображение Господне - празник на светлината и надеждата

Антония Михайлова | преди 10 седмици
Преображение – празник на светлината и надеждата
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
На този ден Исус потвърждава божествения си произход и природа

Още в древните езически времена,

в началото на август, е имало празненства, ознаменуващи отминаването на лятото и навлизането в дните на златната плодоносна есен. Тези празници се възприемат през първите векове на християнството и от последователите на новата вяра.

На днешния ден – 6 август,

Светото Преображение Господне се празнува в чест на едно от най-значимите евангелски събития – Преобразяването на Исус Христос. На този ден Исус потвърждава божествената си природа, явявайки се пред трима от учениците си – Петър, Яков и Йоан, обгърнат в неземно сияние, струящо от лицето и одеждите му.

Така чрез преображението си на планината Тавор, Христос укрепва вярата на последователите си в своя божествен произход.

Преображение Господне е и граничен ден

между лятото и есента, свързан с "преобразяването” на слънцето и живата природа. Възприема се като празник на очакваната промяна и изразява надеждата за изобилие и добруване.

Честит празник и не се натъжавайте от приближаването на есента. Прогнозата е за дълго лято и за още много слънчеви и топли дни! Пък и есента си има свой неотразим чар, нали?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?