Няма как Св. Валентин да ни остави безразлични, тъй като сме влюбени както в живота, така и в любовта. Подбрахме за вас най-интересните предстоящи събития в столицата, вдъхновени и посветени на празника на влюбените и виното:

#Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад"

Събитието ще се състои от 5 до 7 февруари от 11.00 до 19.30 ч. в Гранд хотел "България". Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад" се провежда за трета поредна година и е резултат на творческия заряд на любовта. В уютната овална зала на ресторант "България" ще бъдат представени уникални ръчно-изработени произведения от приложното изкуство – бижута, картички, тематични подаръци за "Св. Валентин", плетива, шапки, шалове, играчки, чанти, аксесоари, дрехи, книги, рокли за книги, свещи и др.

Майстори на шоколада, сладкишите и други сладки изделия ще демонстрират сладкарските си умения, представяйки най-изкусителните си шоколадови творения. Ще се лее и вино, без което една опияняваща любов към изкуството и шоколада не би била същата. Организаторите на събитието обещават и още цял куп изкусителни изненади, на които едва ли ще се намери някой, който да може да им устои.

За повече информация посетете facebook страницата на събитието.

#Speed dating/бързи срещи по време на Базар на изкуствата

Speed dating/бързи срещи е първия по рода си социален експеримент и едно истинско предизвикателство за необвързани. Събитието, което ще се състои в рамките на Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад" има за цел да провокира социалните контакти на живо. Датата е 7 февруари, а часът 12.00.

Идеята на организаторите е базарите да са не само място, на което човек може да си купи нещо оригинално и красиво, но и място, където хората да се срещат, запознават, обменят идейни, усмивки, опит. И всичко това да се случва в една творческа, уютна и вдъхновяваща атмосфера НА ЖИВО.

Ако и вие желаете да се включите, е нужно само да попълните регистрационна форма за записване и ще получите пълните условия за участие в играта.

За повече информация посетете facebook страницата на събитието.

#Магията на Любовта (Базарът за св. Валентин)

На 7 февруари 2016 г. от 10:00 до 20:00 ч. ще имаме чудесната възможност да се докоснем до красотата и магията на ръчно изработените сувенири и лакомства.

Зала "Мандала" на бул. "Мария Луиза" 58 ще се превърне в център на Вдъхновението и Любовта. Над 20 различни продукта и услуги ще бъдат изложени в името на най-великата магия на света – Любовта. От щандовете ще ни приветстват уникални ръчно изработени бижута и сувенири, домашно вино, шоколад, здравословни храни и още куп изненади. Ако търсите най-неповторимия подарък за себе си и своите най-обични хора, това е мястото, където ще го откриете.

За повече информация посетете facebook страницата на събитието.

#Gift of Love

Изложбата, посветена на най-красивото чувство – любовта, ще бъде представена от млади автори от Нов български университет и Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий" под надслов "Gift of Love". На нея ще бъдат представени пластики от стъкло, живопис, рисунки, фотографии и инсталации. Събитието е в рамките на "Световната седмица на толерантността", създадена с цел да ангажира и обединява обществеността от различни религии в общ диалог, който да извежда на преден план общите човешки ценности.

За пръв път инициативата е предложена пред Общото събрание на ООН през септември 2010 г. от краля на Йордания Абдула II и не случайно се отбелязва ежегодно през февруари – месеца на любовта. Идеята за това е да се напомни на хората по света, че в основата на най-изконните човешки ценности стои именно Любовта. Изложбата Gift of Love ще бъде открита от проф. Анна Кръстева от НБУ на 11 февруари от 18 часа, НДК, ет. 3 централно фоайе. Любителите на изкуството ще могат да й се насладят до 20 февруари.

За повече информация посетете facebook страницата на събитието.

#Handmade fest NDK - code: LOVE

Този великолепен традиционен фестивал е за всички фенове на модата и приложните изкуства. За всички онези, които искат да изглеждат неотразимо и зашеметяващо в очите на любимия. Фестивалът е известен с четирите си тематични издания годишно – Любов, Лято, Есен, Коледа.

Време е за любовното издание, на което български приложници и дизайнери ще покажат своите нови колекции. Тук ще откриете единствени по рода си ръчно изработени тоалети – уникати, красиви и оригинални чанти и бижута, неповторими плетива и текстил. Фестивалът с кодово име: Любов ще бъде открит на 12 февруари от 10.00 ч. и ще продължи до Деня на влюбените – 14 февруари. Мястото е НДК.

За повече информация посетете facebook страницата на събитието.

#Songs for lovers - The music of Chet Baker

И за финал една покана, която особено много ще се хареса на феновете на баладичния джаз. Точно на 14 февруари от 18.30 ч., атмосферата на столичния джаз клуб "Studio 5" ще бъде изпълнена с меланхолията на музиката на един от най-великите разказвачи на любовни истории – Чет Бейкър! "Songs for lovers" е един от много популярни албуми на Чет Бейкър, в който са събрани някои от най-лиричните му балади. На сцената ще излязат Павел Терзийски (вокал), Росен Захариев-Роко (корнет и флюгелхорн), Петър Георгиев (китара), Димитър Карамфилов (контрабас), Атанас Попов (барабани).

За повече информация посетете facebook страницата на събитието.