Jameson Irish Whiskey приветства най-новия член в своето семейство – Jameson Caskmates. Новото уиски на марката впечатлява с неповторим вкус и любопитна история, криеща се зад създаването му.

Специално събитие беляза появата на CASKMATES в България. Водещият Теодор Койчинов посрещна радио журналиста Драго Симеонов, актьорите Стефан А. Щерев и Александър Сано и сценаристът Георги Иванов, които разказаха свои съкровени спомени за отминали преживявания. Вдъхновени от Jameson Caskmates разказвачите приковаха вниманието на десетките гости на събитието с незабравими истории за споделени мигове с близки приятели под музикалния съпровод на момчетата от CASUAL TREESOME.

Но какво прави CASKMATES различен и толкова вдъхновяващ?

Оригиналната мекота на тройно дестилирания Jameson за пореден път служи за основа на новия вкус. Един по-задълбочен анализ обаче, ни разкрива една много по-интригуваща същност. Нотките на какао и кафе предизвикват сетивата, но нещо ново и нетрадиционно ги пленява безапелационно. Хмел! Лек намек, но автентичен, осезаем и незабравим.

Jameson Caskmates е специален, защото е отлежавал в бъчви, съдържали тъмна крафт бира, а неговата история е повече от завладяваща, защото е история за едно неочаквано приятелство, започнало в Ирландия през 2013 година. Именно там майстор дестилаторът на Jameson среща случайно майстора пивовар на крафт бирата Franciscan Well от град Корк. Изпратили в пивоварната няколко бъчви, в които отлежавал Jameson, за да проверят как би се отразил уиски аромата на бирата. След като направили бирата и я бутилирали, от пивоварната върнали на Jameson бъчвите, които отново били напълнени с уиски. Комбинацията от аромати свършила необходимото – резултатът бил зашеметяващият Jameson Caskmates – оригинален Jameson, отлежал в бъчви, съдържали крафт бира.

Предизвикателен и дързък, с подчертан и продължителен послевкус, новият Jameson e създаден за добри приятели, споделящи успехите и неволите в своето забързано ежедневие – за целеустремените млади и вече доказаните професионалисти. Смел, независим и категорично завладяващ, Jameson Caskmates е посветен на духа на съвремието, активните хора и стремежът към себеутвърждаване.