Всяка жена обича да пие сутрешното си горчиво кафе в женска компания, добро настроение и сладки приказки. Към удоволствията от сутрешната ароматна напитка можем да добавим и още едно – това да можем да надникнем в миналото, настоящето и бъдещето чрез гледането на кафе. В тайнството да разгадаваме съдбата си в чаша ще ни посвети Светлана Тилкова-Алена в новата ни поредица „Попитай кафето”.


  • Coffee art - изкуството да правиш кафе
  • Как да гледате на кафе
  • Попитай кафето – шапка, ябълка, яйце
  • Попитай кафето – цар, цвете, чадър, чанта, часовник
  • Попитай кафето – хвърчило, хляб, храст
  • Попитай кафето - ухо, фар, фонтан
  • Попитай кафето – тенджера, топка, триъгълник
  • Попитай кафето – стол, стрела, стълба, сърце
  • Попитай кафето – сграда, скелет, слънце
  • Попитай кафето - самолет, свещ, свещник

За начало започваме с някои основни правила за гледане на кафе, за да бъде взирането в чашката успешно и гадаенето – правилно.


Всички ние – жени и мъже, сме се изкушавали да поглеждаме в тъмните фигури, образувани след като сме изпили гъстото каймаклия турско кафе и сме обърнали чашата си. Дали чрез фантазията си, или заради силно развитата интуиция на някои от нас, или посредством умението да откриваме фигури във всичко, мнозина са успявали да разгадаят изписаното по дъното и стените на чашката за кафе. Именно затова, дори и без да знаем какво ще видим, често обръщаме машинално чашката и очакваме да стане чудото и тя да ни разкаже за нашето бъдеще, а защо не и за миналото, и настоящето.

 


Не трябва да забравяме, че човешкото око възприема по различен начин рисунките, дори и на хартия, затова и картините, които всеки от нас вижда, могат да бъдат възприети от друг човек по-различно, или той изобщо да не ги вижда. Трябва да практикуваме упорито, докато окото ни свикне да разчита фигурите правилно. Не се притеснявайте, ако всичко се слива в черна и нищо не говореща ви утайка. Не се притеснявайте и ако в началото грешите, защото именно чрез грешките постигаме съвършенство в живота.

Опитайте най-напред със своята чашка. Когато усетите, че ставате уверени, особено ако разгаданото скоро се сбъдне, можете да погледнете и в чашата на някой друг. Винаги бъдете отговорни, особено ако човекът срещу вас възприема крайно сериозно всичко казано. Даже и думите ви да са изречени на шега, вашата фантазия може да обърка живота на човека, повярвал ви безусловно.

---> Рисунките, които са се образували от страната на дръжката се отнасят лично за човека, на когото гледате.

---> Всичко, което е свързано с бъдещето или настоящето се намира в горната половина на стените на чашата, а свързаното с миналото – в долната половина.

---> Често миналото се разчита по стените вляво от дръжката, а бъдещето – вдясно от нея.

---> Дъното определя проблемите в момента и дава знак как да ги разрешим.