.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

По стълбицата на успеха: с женственост

| преди 8 години
По стълбицата на успеха: с женственост
Не се притеснявайте да бъдете женствени, когато сте на работа. Това само може да ви е от помощ, твърдят учени. Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Ако искате да успеете на работното си място, не трябва да се изкушавате да действате като мъже, смятат учените.

Ако искате да успеете на работното си място, не трябва да се изкушавате да действате като мъже, смятат учените.

Според изследване, жените с по-агресивен подход имат по-малък шанс да постигнат успех в кариерата си от онези, които не се притесняват да бъдат женствени.

И макар да ни харесва да вярваме, че дискриминацията на база пол отдавна е оставена в миналото, това всъщност изобщо не е вярно.

Тези резултати няма да се харесат особено и на феминистките, но всъщност отговарят на изконния въпрос - "Как жената може да успее в един мъжкия свят?" Като бъде дама, категорични са учените, цитирани от БГНЕС.

Това потвърждава една по-стара теория, според която самоуверените жени често биват пренебрегвани за сметка на по-кротките си колежки. Самоуверенестта е високо ценена от мъжете в личните взаимоотношения, но не и когато са работодатели. Изследването показва, че ако една дама не е достатъчно женствена и съответно - привлекателна, има по-малък шанс да получи вниманието на шефовете си. Дори и в чисто бизнес аспект.

И за да не бъде всичко само едно теория, ето как било проведено самото изследване:

Общо 80 мъже и жени трябвало да посочат черти на характера, които смятат, че притежават, докато учели магистратура по бизнес администрация. Осем години по-късно учените ги потърсили отново, за да разберат как се е развила кариерата им.

Резултатът? Мъжкараните с по-агресивно поведение се похвалили с по-малко повишения в сравнение с по-женствените си колежки.

В същия смисъл едно предишно изследване установи, че самоуверените жени, които кандидатстват за работа, е най-малко вероятно да бъдат наети.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?