Излиза, че имаме два варианта да прекараме лятото. Първият е да не правим нищо, което да ни накара да сме щастливи. Вторият предлага цялото разнообразие от емоции, преживявания, екстремности, пътувания, движение, експерименти. Ние избрахме именно него. Вижте какъв план сме си съставили, за да бъдем щастливи това лято! Ако си харесате дори една точка от него, ще се радваме да споделите с нас в коментарите.

1. Спрете да мислите за щастието на другите

Да, напълно вярно е, че някои от познатите ви ще прекарат цялото лято на морето, но вероятно не подозирате, че са си скъсали задника от бачкане през останалата част на годината, за да постигнат този бленуван комфорт. Щом те могат и вие можете! Просто спрете да мислите за чуждото щастие и се фокусирайте върху вашето.

2. Направете нещо, което не сте правили досега

Разглеждате нюз фийда си във Фейсбук и ви прави впечатление колко много пътуват или се забавляват приятелите ви. Е, време е и вие да го направите – времето навън предразполага за много приключения – запишете се за каране на кану, повозете се на балон, скочете с бънджи, пуснете хвърчило (нищо, че не сте деца) или пък направете най-после бленуваната почивка в екзотична страна.

Снимка: istockphoto.com

3. Гледайте залеза

Нищо друго не ви е нужно да правите в момента, в който наблюдавате красивия, обагрен в пурпурно залез. Предварително може да си харесате място, което ще е подходящо за целта – задължително е обаче да е романтично, ако сте с половинката.

4. Усмихвайте се на непознати

Не на всички, разбира се. Направете си социален експеримент, ако това ви звучи по-вълнуващо. Усмихвайте се на непознати, които са ви направили впечатление – на прегърбената добродушна баба в метрото, на красивия младеж с жълти панталони в парка, на малкото дете, което се закача с вас на улицата. Вижте колко по-ведър и усмихнат може да е светът, когато и вашата настройка е такава.

5. Казвайте „Обичам те“ по-често

Наглед простичък и толкова кратък израз, но често забравяме да го казваме на хората, които го заслужават. Те обаче се нуждаят от него, както и вие. Чувството, че си дал и споделил любов е неописуемо удовлетворяващо и е едно от малкото простички неща, които могат да ни накарат да се почувстваме моментално щастливи.

6. Направете най-после нещо добро за тялото и себе си

Цяла зима се тюхкахме как ще изглеждаме на плажа. Е, лятото дойде и повечето продължават да се тюхкат. Дори и да решите да спортувате в този момент, не го правете с цел да свалите килограми, а за да се чувствате удовлетворени и щастливи. Спортът със сигурност има подобни свойства.

Снимка: istockphoto.com

7. Не е задължително да сте на море, за да сте щастливи

Да, морето е лятното местенце за отмора, но докато дойде време за отпуската ви, може да си организирате малки уикенд бягства от реалността и стреса – планината, басейните, преходите, пикниците – всичко това може да се превърне в щастие, стига да искате!

8. Правете по-често любимите си неща

Не вярваме, че едно от любимите ви и каращи ви да се чувствате удовлетворени неща е да стоите вкъщи пред телевизора, отегчено разцъквайки смартфона. Излизайте с приятели, пътувайте, идете на шопинг, изпийте бира със стар познат, носете цветни дрехи!

Снимка: istockphoto.com

Ако има други малки неща, които ви правят щастливи, просто ги споделете с нас в коментарите.