На 11 февруари 2012 г. от 20.00 часа в хотел Шератон ще се проведе традиционният Виенски бал. Организатор на благотворителното събитие е сдружение „Виенски клуб”,  под патронажа на кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова и посланика на Република Австрия в България, Н. Пр. Герхард Райвегер.

Специално за дамите

Гостите на бала ще бъдат посрещнати с чаша вино, като в чашите на дамите ще бъде пускана по една перла, за да се пренесат още в самото начало във виенска атмосфера с разнообразна музикална програма, виенска кухня и музика.

Трапезата на бала

За Виенския бал от Виена пристига майстор-готвач, за да приготви специално меню. Той ще донесе от Австрия и голяма част от продуктите, за да постигне максимално автентичен вкус. Менюто включва
  • салата от пушена пъстърва „Стара Виена”, сервирана със зелена салата, малки доматчета и див чесън
  • задушен телешки джолан със сос от розмарин и печени зеленчуци
  • австрийски сирена
  • шоколадов мус „Йохан Щраус” с кафеен ликьор
  • австрийско вино

В зала „Средец” гостите ще могат да слушат типична хойриге музика, изпълнявана във виенските винарни. Дуото, което изпълнява тази музика също пристига от Виена специално за бала в София. Но присъстващите ще могат да танцуват там под звуците на квартет саксофони.

С приходите от продажбата на кувертите ще бъде подпомогнато изграждането на център за деца с онкохематологични заболявания.